سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
تصادف "روحانیون معارض" با سدّ جامعه مدرسین
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خاتمی، عضو فقهای شورای نگهبان و عضو جامعه مدرسین اخیراً طی سخنانی در حرم امام رضا (ع) با اشاره تلویحی به بیانیه چندی قبل مجمع روحانیون مبارز علیه نظام و انقلاب اسلامی گفت:
"عده ای می گویند مردم در اصل انقلاب به تردید افتاده اند، بله ممکن است شما و دوستانتان که رای نیاورده اید به تردید افتاده باشید، اما عموم مردم محکم و استوار مثل کوه ایستاده و مقاوم اند و از کشور و انقلابشان دفاع میکنند."
به گزارش رسا، او همچنین تأکید کرده است: برخی جمهوریت را تنها خودشان می دانند و چون مردم به آن ها رأی ندادند، می گویند جمهوریت نبوده، برخی اینگونه فکر می کنند، در حقیقت این سخن در مقابل شما مردم است که چرا شما به آن که ما می خواستیم رای ندادید، اینکه جمهوریت کم رنگ شده صددرصد خلاف واقع است.[۱]
*اشاره حجت الاسلام خاتمی به آن بخش از بیانیه تند مجمع روحانیون مبارز بود که نوشته است: بسیاری از مردمانی که از توطئه ها و فشارهای ظالمانه خارجی و نیز اشتباه ها و ناکارآمدی های درونی رنج فراوان دیده اند، نسبت به اصل انقلاب دچار تردید و احیاناً بدبینی شده و امیدشان به آینده بهتر کمتر شده است!
دقت شود که سخنان حجت الاسلام سید احمد خاتمی بنمایههایی مستند و استدلالی مثل تشییع میلیونی پیکر شهید سلیمانی و یوما... ۹ دی را با خود دارد اما اظهارات چپهای مجمع روحانیون مبارز صرفا مشتی بهانهجویی و سخن بیمبنا است که به مثابه ریسمانهای شاعران در مقابل عصای موسی؛ با رخدادهایی مثل تشییع پر شکوه شهید سلیمانی از بین رفتهاند.
حجت الاسلام خاتمی پیش از این نیز در واکنشی دیگر به بیانیه موسوی خوئینیها (چهره محوری مجمع روحانیون مبارز) که طی آن خواستار جدایی حوزه از نظام اسلامی شد نیز گفته بود:
"بعضی نمی خواهند که حوزه با نظام همراه باشد، من معتقدم همراهی حوزه با نظام به معنای به تاراج دادن استقلال حوزه نیست، در طول این سالیان هیچ از نقد ما کاسته نشده است، جامعه مدرسین ده ها نامه محرمانه به دولت آقای روحانی نوشته بود، به دولت سابق و اسبق نیز چنین بود ما وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را داریم، اگر فرض کنید این بودجه شهروندی که می دادند ما را به اسارت می کشید این همه نقد نداشتیم. امروز حوزه مستقل است و آرمان مسئولان و شورای عالی حوزه آرمان استقلال حوزه است ولی هرگز استقلال حوزه را به معنای تقابل با نظام نمی دانیم. "[۲]
غیر از سید احمد خاتمی، برخی اعضای دیگر جامعه مدرسین نیز اخیراً واکنشهای شدیداللحنی را به حرکات معارضانه مجمع روحانیون نشان دادهاند. +
***
حماقتی به نام انفکاک قدرت اقتصادی از قدرت نظامی!
محسن امینزاده، از مقامات وزارت خارجه در دولت اصلاحات و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ اخیراً طی اظهاراتی که سایت صبح ما آنها را منتشر کرد، گفته است:
"امروز قدرت اقتصادی بالاتر از قدرت نظامی حرف اول را در جهان میزند. جریان تندرو در داخل کشور ۱۵ سال است که اقتصاد کشور را به سمت فروپاشی سوق داده و فرصت های فراوانی را از دست داده است. نگاه به شرق ابزاری است که معنای توسعه روابط اقتصادی با چین را پررنگ می کند که به زعم آنها می توانیم انرژی هسته ای هم داشته باشیم. ما به نوعی متخصص نوعی تجارت سیاه شده ایم. ما کالا را خیلی ارزان می فروشیم و کالای دیگران را خیلی گرانتر می فروشیم و این را از مقتضیات مقاومت می دانیم."[۳]
* آقای امینزاده در اظهارات خود به صورت عمدی یا سهوی یک اصل ساده در علوم سیاسی و اقتصادی را ندید گرفته و آن این است که: "قدرت نظامی یک کشور برآمده از قدرت اقتصادی است. "
در واقع امینزاده حتی یک قدرت اقتصادی بزرگ و البته مستقل در دنیا را نمیتواند مثال بزند که قدرت نظامی هم نباشد. (اقتصادهای بادکنکی و غیر مستقل در کشورهای وابستهای مثل ژاپن و کره جنوبی شامل این قاعده نیستند)
اکنون این افراد در مقابل این پوست موز چه کنند!؟
از یک سو باید از بام تا شام درباره ایران سیاهنمایی و هر نکته مثبت اقتصادی را انکار کنند و از یکسو نمیتوانند منکر شوند که قدرت نظامی ایران که برخاسته از یک اقتصاد مستقل، درونزا و قوی است، توانسته هژمونی جهانی ایران را متولد کند.
نتیجه تردید در این دوراهی اینکه کجراهه سوم یعنی عدول از عقلانیت را در پیش میگیرند و به حقیقت اشاره نمیکنند.
پیش از این سعید حجاریان نیز در اظهاراتی مشابه امینزاده نتوانست بین این دو راهی انتخاب عقلانی داشته باشد و او نیز در یک انعزال از عقل به کتمان حقیقت پیش گفته (ارتباط قدرت نظامی و اقتصادی) پرداخته بود. [۴]
دقت شود اقتصادی که بتواند زمینهساز یک قدرت نظامی تأثیرگذار باشد هرگز به معنی "شرایط زیست بهشتی" و یک اقتصاد بدون مشکل نیست. کما اینکه آمریکا و چین و روسیه هم با مشکلات اقتصادی عدیدهای مواجه هستند.
پس مشکلات اقتصادی همیشه هستند و آنها را باید از طریق "رأی خوب"، "مدیریت جهادی مسئولان" و "استفاده از نخبگان" حل کرد و در کنار این فرایند همیشگی به پیشرفتهای کشور نیز توجه داشت.
***
واکنش بیتعارف امام جمعه اردبیل به شهادت افسر ناجا
ایرنا گزارش داد: آیت الله سیدحسن عاملی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در بخشی از خطبههای این هفته نماز جمعه و در واکنش به شهادت افسر ناجا توسط یکی از اوباش در استان شیراز، این جنایت وحشتناک را به شدت محکوم کرد و گفت:
"مسئولیت اصلی متوجه دستگاه قضایی است؛ زیرا اگر احکام صادره در خصوص اشرار بازدارندگی داشت، کار به اینجا نمیرسید و هر از چندگاهی شاهد اقدامات جنایتبار اشرار در حق نیروی انتظامی مظلوم نبودیم."[۵]
*ما قضاوت درباره بیانات آیت الله عاملی پیرامون جنایت شیراز را بر عهده مخاطبان محترم میگذاریم.
چند روز قبل بود که سردار حسین رحیمی، فرمانده پلیس تهران بزرگ نیز از گستاخ شدن اراذل و اوباش سخن گفته و تأکید کرده بود که علت این امر پایین بودن هزینه جرم برای مجرمان است. [۶]
ما در وبلاگ مشرق پیرامون این سخنان سردار رحیمی نوشته بودیم:
"وقتی بحث جری شدن مجرمان از لسان فرماندهان انتظامی شنیده میشود یعنی اقدامات عاجل حکومتی و قضایی در این باب لازم است. تا هم عواقب جرم به صورتی بازدارنده به افراد جامعه شناسانده شود و هم مجرمان به گونهای مجازات شوند که شاهد تکرار جرم نباشیم. "
***
1_ rasanews.ir/002wXl
2_ mshrgh.ir/1299868
3_ http://sobhema.news/?p=20260
4_ mshrgh.ir/1333861
5_ irna.ir/xjHrhv
6_ mshrgh.ir/1330852