سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
"مستی جوکرها" در خیابانهای تهران
"واقعیت این است که ما در گذشته و از سر دلسوزی و خیرخواهی این روزها را هشدار دادیم و عنوان کردیم اگر این وضعیت ادامه پیدا کند بروز ناآرامی و اعتراضات خیابانی در کشور اجتنابناپذیر خواهد بود. این هشدارها به خصوص در انتخابات مجلس یازدهم و ریاستجمهوری سیزدهم داده شد. "[1]
*آقای گرامیمقدم راست میگوید!
اصلاحطلبان پس از انتخابات 1400 گفته بودند که "اصلاحات صندوق محور مرد! و منظورشان هم ورود به فاز مسلحانه و خیابانی بود.
راستی که بر زبان گرامیمقدم جاری شده در واقع به یک آیندهنگری اشاره ندارد! بلکه منظورش رفتارهای اصلاحطلبان در تهدید نظام اسلامی و تقلا برای کشاندن مردم به خیابانهاست.
آنها بودند که دو انتخابات 98 مجلس و 1400 ریاستجمهوری را تحریم کردند تا به مردم این پالس را بدهند که نظام دیگر مشروعیت ندارد و راه تحقق خواستهها هم برداشتن سلاح است نه صندوق رأی!
که البته بخشی از محصولی که کاشته بودند را در اغتشاشات 70 روزه اخیر درو کردند و اکنون میبینیم کسانی مثل گرامیمقدم به صحنه میآیند و میگویند: "دیدید گفتیم"!
بله! شما گفتید... لکن نه بعنوان ناصح که بعنوان فرماندهان فتنه، بانیان آشوب و کسانی که مشغول خط و نشان کشیدن برای امنیت کشور و استقرار نظام اسلامی بودند.
منظور آنها از گفتن نیز منهای کسوت فرماندهی فتنه؛ نه دلسوزی برای ملک و مملکت که خالی کردن انتخابات از منطق قانون، قالب کردن نامزدهای بیصلاحیتی مثل مصطفی تاجزاده به رأی مردم و زمینهسازی برای ایجاد بلوا بود.
در واقع مردم ایران با یک نمایش ترسناک مواجهاند که جوکر آن صرفا ردّی از لبخند را روی لبان خودش کشیده اما به شدت سفّاک است، در دستش اسلحه دارد و تا تمام شهر را در "فتنه اقتصادی" نهایی ویران نکند، دست بردار نیست.
راه دفع این فتنه که هر بار ممکن است به بهانهای رخ بدهد؛ جهاد تبیین و نگاه تیزبینانه امنیتی است.
***
اظهارات عجیب عضو مجمع تشخیص مصلحت درباره نیروهای انقلاب
روزنامه اصلاحطلب اعتماد، در شماره سهشنبه گذشته خود و در بخشی از یک مصاحبه با محمد صدر، فعال چپ و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ در سؤالی کنایهآمیز از وی پرسیده است: "در همه جهان برای شنیدن صدای مردم به انتخابات روی میآورند. در انتخابات آزاد و رقابتی است که مشخص میشود، مردم چه میگویند. اما در انتخابات سالهای 98 و 1400 این فضای رقابتی شکل نگرفت و تنها یک طیف خاص از جناح راست، نماینده داشت. چقدر این فضاسازیهای محدود در شکلگیری رخدادهای اخیر نقش داشته است؟ "
صدر نیز در پاسخ اظهار میکند:
"متاسفانه تحلیل اشتباهی میان اصولگرایان شکل گرفت؛ مبتنی بر این تحلیل اشتباه هم انتخابات مجلس در سال 98 و هم انتخابات ریاستجمهوری 1400 برنامهریزی شد. این تحلیل که اگر اصلاحطلبان، طیفهای میانهرو در یک کلام غیرخودی کنار گذاشته شوند، جامعه به سمت جناح راست میل میکند و تسلیم آنها میشود. این تحلیل اشتباه بود و فکر میکنم، امروز بسیاری از فعالان سیاسی در جناح راست به این نتیجه رسیدهاند که تحلیل اشتباهی داشتهاند. این تصور اشتباه که اگر در حاکمیت همه خودی باشند و یکدست شوند، مشکلات مملکت حل میشود، ریشه بسیاری از مشکلات است. جالب اینجاست در کمتر از یکسال پس از یکدست شدن قدرت، مشخص شد این تفکر غلط بوده و فشارها بر اقتصاد، سیاست، دیپلماسی و...بیشتر شده است. "[2]
*از کنایه غلط اعتماد و مرجع ضمیر آن که بگذریم؛ مردم و آحاد جامعه و پژوهشگران باید بدانند که حرف آقای صدر پیرامون تحلیل اصولگرایان مبنی بر کنار گذاشتن دیگران در انتخابات صرفا در حالتی صحیح است که این فرد بتواند یک سند متقن از چنین گفتهای را در میان بزرگان جریان انقلابی ارائه کند.
چه اینکه ما معتقدیم اساسا چنین رخداد و چنین تحلیلی وجود نداشته و هیچ سندی هم دالّ بر آن وجود ندارد.
جدای از این انتظار بود آقای صدر بنا بر کسوت حکومتی و سیاسی که دارند؛ شجاعانه از تصمیم رسمی ستاد اصلاحات برای "تحریم انتخاباتهای 98 و 1400" سخن میگفتند و اعتراف میکردند که علت کاهش مشارکت کسانی از مردم در انتخابات 1400 این بود که عدهای از رجال اصلاحطلب از بام تا شام مردمفریبی کردند و انتخابات را از چشم این برخی از مردم انداختند.
چرا صدر درباره این خیانت بزرگ جریان اصلاحات سخن نمیگوید که آنها بهجای اینکه نامزدی در قواره قانون و انتخابات معرفی کنند و یا بهجای مثل رفتار خود در انتخاباتهای 92 و 96، از یک چهره نزدیک گفتمانی حمایت کنند اما فردی مثل تاجزاده را بعنوان نامزد معرفی کردند (که طبعا رد صلاحیت میشد) و در واکنش به تأیید نشدن داوطلبان فاقد صلاحیتشان نیز ابراز کردند که ما نامزد نداریم پس در انتخابات شرکت نمیکنیم!
آش این توطئه آنقدر شور شده بود که برخی رجال اصلاحطلب مثل بهزاد نبوی صراحتا با این تصمیم مخالفت کردند و برخی احزاب اصیل چپ مثل حزب کارگزاران و چند تشکل دیگر در مخالفت با این تصمیم خیانتبار؛ ائتلاف جمهور را تشکیل دادند و در انتخابات شرکت کردند.
معالاسف القائات جبههای اصلاحطلبان کارگر افتاد و کسانی از مردم در انتخابات شرکت نکردند و اکاذیب و بهانههای امروز در صحبتهای امثال صدر قرار گرفت...
ماجرای "حاکمیت یکدست" نیز قضیهای مشابه دارد و اساسا چنین حرف ابلهانهای در دستور کار هیچ محفل سیاسی یا نهاد حکومتی نبوده است و در این فقره هم مردم با یک افسانه برساخته در ذهن اصلاحطلبان مواجه شدهاند.
برخی محافل تحلیلی معتقدند چپهای ستادی با ذبح جمهوریت در جریان انتخاباتهای 98 و 1400 به سمت برداشتن سلاح علیه مردم و جمهوری اسلامی ایران در فتنهای اقتصادی حرکت کردهاند.
***
یک نماینده مجلس خواستار جدیت دولت در کنترل قیمتها شد
ایسنا گزارش داد: امانالله حسین پور، نماینده مردم اسفراین در مجلس، طی سخنانی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی یکشنبه گذشته مجلس گفته است:
"امروز گرانیها کمر اقشار ضعیف و متوسط جامعه را شکسته است. چرا دولت جدیت بیشتری در کنترل قیمتها به خرج نمیدهد؟ برخی از کالاها بدون حساب و کتاب و بدون نظارت دولت قیمتشان بالا رفته و زندگی را برای مردم سخت کرده است. امروز قیمت مسکن و اجاره مسکن مستاجران و جوانان را از زندگی ناامید کرده و بنابراین دولت باید با جدیت قانون تولید یک میلیون مسکن در سال را دنبال کند."[3]
*طبعا بایستی قضاوت درباره آنچه که این نماینده محترم مجلس پیرامون معضل گرانی گفته است را بر عهده مردم عزیز ایران گذاشت.
مسئله امروز بازار و قیمتها در ایران یک "گرانی بیقاعده" است که از هیچ قاعده دلاری، بازاری، تحریمی و تورمی پیروی نمیکند و صرفا به دلیل سودپرستی و نبود نظارت کارای دولت بر بازار حادث شده است.
شاهد مثال آنکه کار این گرانی بیقاعده به آنجا کشیده است که حتی شهرداری سابق تهران نیز به جرم گرانفروشی به مردم محکوم شد. [4]
مسئله مسکن و اجاره بها نیز از این گرانی بیقاعده مستثنی نیست و در این حیطه هم نیازمند یک نظارت کارای دولتی هستیم.
پیش از این، مجید انصاری، از فعالان اصلاحطلب طی اظهاراتی گفته بود: مسئول اول آنچه که امروز در کشور رخ میدهد رهبر و مسئول دوم مجلس است! [5]
***
1_ https://www.armanmeli.ir/fa/main/detail/346957
2_ https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/194123
3_ isna.ir/xdMSHH
4_ https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/02/15/2256683
5_ mshrgh.ir/1442287