بسته مصوب هیات وزیران در خصوص ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها ابعادی دارد که مردم همچنان منتظر اجرای سریعتر آن از سوی مردان دولت رئیسی هستند.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

بسته هیئت وزیران برای ساماندهی مسکن؛ شاید وقتی دیگر

ایسنا به تازگی طی گزارشی در توضیح برنامه‌های دولت برای کنترل بازار مسکن و اجاره‌بها نوشت: پس از آن‌که ۲۹ خرداد امسال سران قوا به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی تعیین سقف مجاز افزایش اجاره بها در تهران به میزان ۲۵ درصد و سایر شهرها به میزان ۲۰ درصد را به تصویب رساندند، هیات دولت در روز ۲۲ تیرماه جزییات بسته پیشنهادی ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها را به تصویب رساند.

از رئوس بسته مصوب هیات وزیران در خصوص ساماندهی بازار مسکن و اجاره‌بها می‌توان به پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن، ایجاد مشوق برای موجرانی که مصوبه دولت را رعایت می‌کنند، نرخ‌گذاری خدمات مشاورین املاک و ارتقای توان فنی و تخصصی آنها و کمک به تکمیل و تحویل پروژه‌های نیمه تمام مسکن (خصوصی و حمایتی) اشاره کرد.

مجموع برنامه‌هایی که به اختصار توضیح داده شد بخشی از اهداف کوتاه مدت دولت در بخش مسکن را محقق می‌کند. در کنار این عوامل، دولت به‌دنبال کنترل بازار مسکن است. یکی از چالش‌های فعلی خانواده‌ها رشدهای سنگین قیمت مسکن است که بخش زیادی از آن در دوره‌های قبل اتفاق افتاده است. یکی از عوامل مهم افزایش قیمت در بازارهای غیرمولد، رشدهای نقدینگی است که باید کاهش یابد. مطابق آماری که به تازگی ارایه شده میزان رشد نقدینگی از ۴۰ درصد در مهرماه پارسال با کاهش حدود هفت درصدی در آذر امسال به ۳۳.۴ درصد رسیده است.[1]

*خوانش این توضیح هم از آنرو ضرویست که همه موظفیم برای موفقیت هر دولتی دعا و همکاری کنیم.

و ایضا به این دلیل که مردم و قاطبه جامعه؛ قاضیان خوبی برای قضاوت عملکرد دولتی هستند که به او رأی داده‌اند.

***

گرانفروشی بزرگ، جریمه‌های کوچک

رئیس اتاق اصناف ملارد گفته است: در سالجاری ۲۹۴ پرونده تخلف اصناف به ارزش ۶ میلیارد و ۵۴۰ میلیون ریال به اداره تعزیرات ارسال شده است.

به گزارش ایرنا، طاهر میر حسن زاده روز یکشنبه گذشته در نشست مشترک خبری روسای اداره صمت و اتاق اصناف شهرستان ملارد با تشریح فعالیت های اصناف اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ واحد بازرسی اصناف ۴ هزار و ۶۰۰ مورد بازرسی در سطح شهرستان داشته است، همچنین گشت مشترک سطح شهرستان نیز ۱۴۷ مورد بوده و تعداد پرونده های ارسالی به اداره تعزیرات ۲۹۴ مورد به ارزش ریالی ۶ میلیارد و ۵۴۰ میلیون ریال ثبت شده است.

او افزوده است: گرانفروشی و عدم درج قیمت از جمله تخلفاتی است که جریمه تعزیرات این پرونده‌ها چند برابر ارزیابی می‌شود و بیش از ۸ میلیارد ریال جریمه شده‌اند.[2]

*طبق این خبر و با عنایت به نتیجه تقسیم ریاضی؛ میزان جریمه‌ای که برای جرم هریک از 294 پرونده تعزیراتی فوق (که عمدتا جرم گرانفروشی بوده) در نظر گرفته شده؛ حدود 2 میلیون و 700 هزار تومان بوده است!

و اکنون ما این قضاوت را بر عهده مخاطبان محترم می‌گذاریم که آیا در نظر گرفتن چنین جریمه‌ای می‌تواند مانع گرانفروشانی باشد که از قِبل قیمت‌گذاری بیقاعده سودهای سرشاری به جیب زده‌اند!؟

لازم به تأکید است که معضل اصلی فعلی در بازار اقتصاد ایران بحث "گرانی بیقاعده" و نبود نظارت کارا بر بازار قیمت‌های خودرو، مسکن، مواد غذایی، خدمات و... است.

و پر واضح است که این معضل نیز با جریمه‌های جزئی و نبود پیوست‌های قضایی لازم و بازدارنده نه تنها رفع نخواهد شد بلکه بیش از این هم شعله خواهد کشید.

مسئولان محترم باید هوشیار باشند که اجرا نشدن راهکارهای ساده‌ی این معضلات اقتصادی می‌تواند زمینه‌ساز بروز "فتنه اقتصادی" باشد.

***

کنایه جالب باهنر به اقدام تحریمی اروپا علیه سپاه

محمدرضا باهنر، فعال اصولگرا و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام طی سخنانی در نشست سیاسی جامعه اسلامی مهندسین در واکنش به لایحه پارلمان اروپا برای تروریستی نامیدن سپاه پاسداران گفته است: برخی از رفتارهای استکبار از سر استیصال است و این حرکت آخر پارلمان اروپا در رابطه با قراردادن نام سپاه پاسداران در لیست نیروهای تروریست در دنباله همین استیصال است درحالیکه این سپاه بود که با محوریت حاج قاسم سلیمانی خطر داعش را در منطقه خاورمیانه، در اروپا و در جهان دفع کرد.

به گزارش خبرآنلاین، وی تصریح کرد: از این رفتار پارلمان اروپا زشت‌تر نمی‌توانیم پیدا کنیم. البته برخی مقامات اروپائی گفتند این تصمیم احساساتی بوده است اما واقعا چرا احساسات این‌ها هیچ وقت منطق ندارد و برای خون به ناحق ریخته شده مسلمانان مظلوم احساساتی نمی‌شوند!؟ [3]

*کنایه دقیق باهنر به اقدام غیر عقلانی اروپا؛ بخشی از فضاحت تصمیم پارلمان اروپا را هویدا می‌کند.

فضاحتی که مهم نیست به گوش اروپائیان برسد یا نرسد لکن نسل‌های فعلی و آینده ایران اسلامی و همه دوستداران نظام جمهوری اسلامی در اقصی نقاط جهان بایستی متوجه آن باشند و بدانند که دشمنی با نظام جمهوری اسلامی ایران مستلزم چه میزان از بی‌عقلی و تناقض است.

در بحث اقدام غیر متمدنانه و غیر قانونی پارلمان اروپا برای تروریستی نامیدن سپاه پاسداران لازم به تأکید است که اگرچه موضع‌گیری و صحبت های سیاسی و دیپلماتیک در واکنش به این اقدام یک ضرورت است لکن باید یک یا چند اقدام عملی تأثیرگذار نیز انجام شود تا پرونده این قبیل رفتارهای غلط علیه سپاه پاسداران که در پیشانی فعالیت‌های انقلابی نظام جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و ایضا بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان نیز هست؛ برای همیشه بسته شود.

پیش از این دولت آمریکا نیز سپاه را بعنوان یک گروه تروریستی معرفی کرد که متأسفانه دولت قبلی واکنش مناسب و درخوری به این اقدام ابلهانه نشان نداد و بدین قرار زمینه رفتار اخیر پارلمان اروپا نیز فراهم آمد.

***

1_ isna.ir/xdNbM2

2_ https://irna.ir/xjLyyY

3_ khabaronline.ir/xjFgf

برچسب‌ها