سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
بازداشتی فتنه۸۸: شورای نگهبان انتخابات را ۲ مرحلهای کرده است!
سعید شریعتی، فعال اصلاحطلب و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ در اظهاراتی پیرامون انتخابات ریاستجمهوری گفته است: شورای نگهبان هنگام بررسی صلاحیتها پرونده نامزدها را روی میز میگذارد و از ۱۲ نفر رأی میگیرد و از کسی سوال نمیکند که چرا به کسی رأی دادید یا ندادید و رأی دادن دلخواهی است.
به گزارش صبح ما، او همچنین تصریح میکند: مگر سال ۹۲ که آقای هاشمی رفسنجانی را رد صلاحیت کردند به کسی گفتند؟ از آقای کدخدایی جایی پرسیدند که چرا ایشان رد صلاحیت شد، گفت در شورای نگهبان نمیپرسند، چرا کسی رأی نیاورده است، شاید به دلیل کهولت سن باشد و به وی رأی ندادند.
شریعتی میافزاید: تمام مسئله این است که شورای نگهبان انتخابات را دو مرحلهای کرده است.[۱]
*آقای شریعتی گویا این اصل ساده را نمیداند که در امر حکومت و تأیید صلاحیت در تمام نظامات جهان؛ دست آخر باید به رأی صاحب کرسی نظارتی تمکین کرد.
صاحبان کرسیهای نظارتی در هر سطحی باید با فرایندهای عقلانی و قانونی و در ایران بعلاوه فرایند شرعی انتخاب شوند.
و این مقدمه به معنی پذیرش نظر نظارتی آنها و تمکین از رأی آنهاست نه اینکه عدهای که هیچ سابقه خوبی هم در سیاستورزی اصولی ندارند به این فرایند عقلانی انتقاد داشته باشند.
***
رمضانزاده بخاطر کردها نامزد انتخابات شود!
تقلا برای ایجاد تنش قومیتی در انتخابات ۱۴۰۰
جلال جلالیزاده، فعال چپ و از نمایندگان مستعفی مجلس ششم در بخشی از یک مصاحبه با شماره دوشنبه گذشته روزنامه شرق از عبدا... رمضانزاده، سخنگوی دولت اصلاحات و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ خواسته تا بعنوان نماینده کردها در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کند!
او در بخشی از اظهارات خود در این باره میگوید: بر این باورم که اشخاصی مثل رمضانزاده البته برای مثال میتوانند بهعنوان کاندیدای ریاستجمهوری نقشآفرینی کنند و در این برهه خاص از ظرفیت ایشان در انتخابات استفاده شود.
جلالیزاده همچنین اظهار کرده است: عقیده دارم اصلاحطلبان میتوانند با همکاری اقوام ایرانی قد علم کنند. ظرفیت کردها همیشه در انتخابات تعیینکننده بوده و خواهد بود. آقای رمضانزاده هم نمونه آن است!
در صحبتهای جلالیزاده همچنین میخوانیم: فردی مثل دکتر رمضانزاده، نه جرمی مرتکب شده، نه خیانتی کرده، بلکه فکر سیاسی اصلاحطلبانه و شناسنامهدار دارد و به نظرم تجربه و دانش سیاسی او و شناختی که از محیط بینالملل دارد، میتواند در شرایط فعلی کشور را به سرمنزل خیر و انجام نیک برساند. درحالحاضر به نظرم اگر دکتر رمضانزاده خودشان تمایل داشته باشند و به صحنه بیایند، میتوانند مؤثر واقع شوند. درست است که مردم واقعا دلسرد و بدون تعارف گلهمند هستند، اما رمضانزاده گزینهای است که میتواند انتخابات را به مفهوم واقعی خود نزدیک کند و موج اجتماعی ایجاد کند و دلسردی جامعه را پاک کند.[۲]
*انتخابات ریاستجمهوری در هیچ کشوری از جهان یک مسئله قومی و نژادی نیست و ظاهرا آقای جلالیزاده حتی با الفبای سیاستورزی هم آشنا نیستند.
بلکه انتخابات ریاستجمهوری صرفا عرصه "رقابت کارنامهها" و البته برنامه است تا مردم بتوانند صاحب بهترین کارنامه و برنامه را از میان رجال داوطلب امر خطیر ریاستجمهوری برگزینند.
همچنین است که مسئله حق قومیتها و اقوام در فرایند سیاستورزی یک کشور؛ جدای از فرایند "حق رأی یکسان"؛ در جایگاه نمایندگی و انتخابات پارلمان قرار داده شده است زیرا مردمان هر شهر و دیاری حق دارند نماینده دلخواه خود را در قوه قانونگذاری کشور داشته باشند.
در بخش دیگر نیز باید دانست افرادی از اصلاحطلبان از آنجا که قصد دارند دست به "تحریم خاموش انتخابات" بزنند و به بهانه نامزد نداشتن از شرکت در انتخابات امتناع کنند؛ از هماکنون مشغول بازیچهسازی از انتخابات و هو کردن آن هستند.
چه اینکه همه میدانیم عبدا... رمضانزاده نه تنها هیچ کارنامه اجرایی خاصی ندارد بلکه از دستگیرشدگان فتنه ۸۸ نیز هست و بصورت خودکار نمیتواند صلاحیتی برای حضور در انتخابات داشته باشد.
در زمینه هو کردن انتخابات از جانب اصلاحطلبان همچنین میتوان به رفتارهایی مثل اعلام کاندیداتوری تاجزاده (دیگر بازداشتنی فتنه ۸۸) و یا ارائه برنامههای کودکانه انتخاباتی اشاره کرد.
در یکی از این برنامهها آمده است که باید چهره ایران برای خوشامد آمریکا اصلاح شود! [۳] و یا همینطور در برنامه دیگری که متعلق به عباس آخوندی است بر ضرورت تصویب FATF تأکید شده است!
گفتنیست، کاندیداتوری امثال رمضانزاده و تاجزاده که هر دو از بازداشتشدگان فتنه ۸۸ هستند؛ جدای از اینکه به دلیل داشتن سوء سابقه با مشکل قانونی مواجه است؛ متضمن این سؤال اساسی هم هست که آقایانی که در سال ۸۸ صراحتا اعلام کردند ساختار قانونی نظام و خاصّه ساختار انتخابات را قبول ندارند و به سبب این مسئله علیه نظام اسلامی شمشیر کشیدند؛ اکنون چگونه است که به ناگاه به این ساختار اعتقاد پیدا کردهاند و حتی سودای ریاستجمهوری را نیز در سر میپرورانند!؟
***
1_ http://sobhema.news/?p=13178
2_ https://sharghdaily.com/fa/main/print/281996
3_ mshrgh.ir/1214629