سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
قصاب رؤیاهای مردم ثبت نام کرد
«مصطفی تاجزاده» فعال اصلاح طلب و از دستگیرشدگان فتنه ۸۸، صبح روز جمعه گذشته با حضور در محل ستاد انتخابات کشور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام کرد.[۱]
بر اساس آنچه که کانال تلگرامی امتداد منتشر کرد؛ تاجزاده همچنین یک بیانیه انتخاباتی نیز دارد که در قسمتی از آن با اشاره به رئوس آرمانهای تاجزاده آمده است:
"میدانم که گروهی مطالبات فوق را رویاپردازانه تلقی میکنند. اما من هم تیم و برنامه برای اداره کشور دارم و هم رویاهای زیادی دارم! رویای رفع تبعیض و تحقق عدالت، رویای رفع فقر و فساد و بیماری و بیکاری، رویای رفع گرانی و تحریم، رویای دوستی و همکاری و همدلی، رویای ایرانی آباد و مستقل و توسعهیافته، رویای انتخابات آزاد، رویای حکومت قانون و رویای عدالت و آزادی. "
*نگاهی دقیقتر و از نزدیکتر به "رؤیاهای تاجزاده"! حقایق تلخی را برملا میکند...
_"رویای رفع تبعیض و تحقق عدالت" در حالی است که آقای تاجزاده و دوستان ایشان از ابتدای دهه ۷۰ تاکنون؛ جز در یک دولتِ ظاهرا ناهمسو! اما تماما در قدرت بودهاند و اکثریت آنچه از فقر و تبعیض و بیعدالتی در حافظه جامعه ایرانی وجود دارد دستپخت همین آقایان است.
جامعه ایرانی فراموش نکرده و نمیکند کسانی را در دهه ۷۰ که میگفتند قشر مستضعف زیر چرخهای توسعه له شد که شد! و یا مثلا باید بودجه تصویب کنیم برای تقویت پلیس ضد شورش تا اگر مردم تورم بالا را تاب نیاورند با گاز اشکآور و باتوم تنبیهشان کنیم!
چه کسانی میگفتند مردم همان "لشکر قابلمه بدستها" هستند!؟
در بحث عدالت نیز مگر سیاهتر از کارنامه اصلاحطلبان وجود دارد!؟ که تنها در دولت سازندگی و اعتدال بیشترین گرانی و تورم را به مردم هدیه کردند و در دولت اصلاحات هم از این گفتند که راه ما نه از عدالت که از سیاست و جامعه مدنی میگذرد!
این کارنامه مشحون از تبعیض و بیتفاوتی محض به عدالت هرگز فراموش نمیشود و به مثابه یک داغ بر پیشانی امثال تاجزاده حک شده است.
_ "رویای رفع فقر و فساد و بیماری و بیکاری" نیز حقهای است که نگاه به حضور ۲۴ ساله اصلاحطلبان در قدرت و خاصه قبضه دولت در ۸ سال اخیر، ملاک دروغهای نهفته در آن است... مردم قضات خوبی درباره این آرمان یا به عبارت بهتر این "کارنامه تاجزاده و دوستان تاجزاده" هستند...
_ "رویای رفع گرانی و تحریم" شاید خندهدارترین رؤیای تلخ تاجزاده باشد.
رفع تحریم از زبان کسی که خود و دوستانش در فتنه سال ۸۸ مسبب اعمال تحریمهای بیشتر علیه دوستان ایران شدند و حتی به دشمن پیام دادند که ایران را تحریم کن!
و رفع گرانی از زبان کسی که طی ۸ سال اخیر و در دو انتخابات از رئیسجمهوری حمایت کرده است که تصمیم یکشبه و بدون پیوست گرانی بنزین در آبان ۹۸ را گرفت. رئیسجمهوری برآمده از حمایت امثال تاجزاده و تاجزاده ها که صراحتا به نظارت بر بازار معتقد نیست و با هر دستورش برای جلوگیری از افزایش قیمتها؛ گرانی بیشتری مهمان سفرههای مردم میشود! [۲]
_ "رویای انتخابات آزاد" البته برای تاجزاده بیش از هرکسی محقق شده است. چه اگر انتخابات در ایران آزاد نبود پس رفقای آقای تاجزاده طی ۳۰ سال گذشته بر مناصب آن چه میکردهاند!؟
_ و شنیدنیترین رؤیای تاجزاده یعنی "حکومت قانون و آزادی"... رؤیایی که شنیدنش البته از زبان تاجزاده عبرتآموزتر خواهد بود. از زبان فردی که در سال ۸۸ علیه قانون کشور شمشمیر کشید و صراحتا نیز معارض قانون است.
یقینا اگر مردم و خواص ایرانی؛ تاریخ تاجزاده و تاجزادهها را با مداقه هرچه تمامتر قرائت نکنند و به خاطر نسپرند؛ این ژن دیکتاتوری بناپارتیِ فاشیست مسلک؛ هیمنه خود را بر جان و جهان ایرانیان خواهد گسترد و کاری میکند که نه از تاک نشان ماند و نه از تاکنشان.
گفتنیست تئوری مصطفی تاجزاده و دوستان او در ستاد هسته سخت اصلاحات برای انتخابات آتی؛ بحث "تحریم خاموش انتخابات" و کاستن از میزان مشارکت مردم است.
مقولهای که آنطور که باید و شاید مورد رصد و تدقیق خواص قرار نگرفت...
***
جهانگیری رکورددار کلابهاوس است پس رأی میآورد!
حمیدرضا جلاییپور، از فعالان اصلاحطلب در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا و در استقبال از کاندیداتوری "اسحاق جهانگیری" گفته است:
"جهانگیری از زمره معدود اصلاحطلبانی است که با تیم و برنامه اصلاحطلبان ارتباط ارگانیک دارد. جهانگیری به توسعه پایدار، همه جانبه و عادلانه اعتقاد دارد، با کیفیترین نیروها کار کرده است. در مناظره و کمپین هم اولا در انتخابات ۹۶ امتحانش را پس داد. ثانیا در همین اتاق کلابهاوس اخیر بدون اینکه حرفهای غیر عملی بزند با ۲۳ هزار نفر ارتباط برقرار کرد. هنوز کسی این رکورد را در کلاب هاوس ندارد. به نظر من هفته آخر انتخابات مردم ایران خصوصا کسانی که قصد رای دادن دارند و به امور عمومی فکر میکنند تحت تاثیر برنامهها و تیم جهانگیری قرار خواهند گرفت! "[۳]
*این سطح از ابتذال در فعالیت انتخاباتی فقط به اصلاحطلبان اختصاص دارد... که فردی که دستش تا مرفق به وضع موجود آغشته است را بعنوان یک گزینه مطلوب به مردم معرفی کنند و جالب آنکه مخاطبان او در یک میتینگ مجازی را عاملی برای جذب رأی بدانند!
ما قضاوت درباره آنچه که جلاییپور گفته است را بر عهده مخاطبان محترم وا میگذاریم.
پیش از این، عبدا... ناصری، از رجال ستادی جریان چپ طی سخنانی از این گفته بود که اسحاق جهانگیری یک اصلاحطلب غیر جامعهمحور است و البته مصطفی تاجزاده چهره مطلوبتری به شمار میرود. [۴]
***
آخوندی:
برخی وزرای روحانی آنقدر ناکارآمد هستند که نباید به ادامه تصدی آنها رضایت داد
عباس آخوندی، وزیر سابق مسکن و شهرسازی در دولت آقای روحانی که قیمت مسکن در دوران وزارت او تا چند صد درصد گران شد و مردم ایران به عسر و حرجی تاریخی افتادند؛ در یک مصاحبه با شماره چهارشنبه گذشته روزنامه شرق اظهار کرده است:
"برخی وزرای حاضر در کابینه کنونی آنقدر ناکارآمد هستند که منطقا نباید به ادامه تصدی آنها رضایت داد. منصرف از اینکه مجلس آنها را استیضاح نمیکند، رئیسجمهور هم به دلیل مسئله از حد نصاب افتادن دولت اقدامی برای ترمیم آنها نمیکند و فقط بحث مصلحت پیش میآید که فعلا دست نگه دارید..."
او میافزاید: از نظر من مصلحت هیچگاه نمیتواند توجیهکننده عمل ضداخلاقی باشد. بحث من این است که اگر منِ وزیر به هر دلیلی دیدم نمیتوانم طبق سیاستها و فرضیاتم انجاموظیفه کنم، هیچ مصلحتی برتر از رعایت اخلاق عمومی نیست. من ۲۱ آذر ۱۳۹۶ استعفا دادم که در سال ۹۷ پذیرفته شد. گفتم آقای رئیسجمهور اخلاقا ادامه کارم اشکال دارد؛ چون من سیاستهای شما را قبول ندارم و نمیتوانم سیاست خودم را اعمال کنم. وقتی در چنین دوراهیای قرار دارم، من باید حذف شوم؛ چون شما رئیسجمهور هستید و گفتم میخواهم کنارهگیری کنم، گفتند نمیشود. گفتم چرا نمیشود؟ من سیاستهای شما را قبول ندارم. شما به اقتصاد رقابتی و اقتصاد بازار وفادار نیستند و در حوزههای اقتصادی مداخله میکنید که من قبول ندارم. نمیتوانم به شما ایراد بگیرم اما میتوانم خودم را حذف کنم.[۵]
*بایستی دقت داشت که طغیان علیه وضع موجود صرفا از جانب کسانی پذیرفته است که دستشان تا مرفق در شکل دادن به اوضاع آغشته نباشد.
و این گزینه البته شامل امثال آقایان آخوندی و جهانگیری نیز میشود.
فلذاست که اظهارات آخوندی علیه وزرای کابینه دولت آقای روحانی؛ ولو حتی در حالت صحت نیز فاقد اعتبار است.
مسئله دیگر که کارشناسان مباحث علمی مدیریت و البته مدیریت کلان به آن صحّه میگذارند اینست که یک مدیر ارشد به راحتی در ابتدای کار تشخیص میدهد که قادر به ادامه مدیریت و اعمال سیاستهای خویش هست یا نیست!؟
فلذا ادعای آخوندی مبنی بر اینکه دیدم، نمیتوانم طبق سیاستها انجام وظیفه کنم یک ادعای پذیرفتنی نیست.
درک این نمایشها از جانب امثال آخوندی که در سال ۸۸ و ایام حضور او در ستاد میرحسین موسوی نیز مسبوق به سابقه است؛ بصیرتی را طلب میکند که منجر به "رأی بد" و انتخابهای غلط از سوی مردم نشود.
از آخوندی بعنوان یکی از نامزدهای اصلاحطلب در انتخابات ۱۴۰۰ نیز نام برده میشود.
***
1_ mshrgh.ir/1216941
2_ mshrgh.ir/1095404
3_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1075888
4_ mshrgh.ir/1215755
5_ https://sharghdaily.com/fa/main/print/282142