به گزارش مشرق، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو امروز سهشنبه بار دیگر مدعی شد که طی روزهای آینده، سامانههای پدافند هوایی در اختیار اوکراین قرار خواهد گرفت تا این کشور بتواند از خودش در برابر حملات پهپادی روسیه محافظت کند.
اوکراین گفته حملاتی که روسیه با انبوه پهپاد علیه زیرساختهای این کشور انجام داده باعث تخریب یک سوم نیروگاههای تولید برق شده است.
ینس استولتنبرگ که در یک کنفرانس امنیتی در برلین حضور داشت گفت پاسخ حملات پهپادی اخیر از سوی روسیه به اوکراین این است که متحدان غربی سامانههای پدافند هوایی به اوکراین تحویل بدهند.
وی گفت: «مهمترین کاری که ما میتوانیم انجام دهیم تحویل دادن چیزی است که متحدان غربی وعده دادهاند. ما باید سامانههای پدافند هوایی بیشتری به اوکراین بدهیم.»
دبیر کل ناتو اضافه کرد: «ناتو در روزهای آینده سامانههای ضدپهپاد برای مقابله با تهدید خاص پهپادها، از جمله پهپادهای ایران در اختیار اوکراین قرار میدهد.»
استولتنبرگ هفته گذشته که حملات سنگین پهپادی و موشکی روسیه علیه اوکراین آغاز شده بود هم گفته بود که این ائتلاف به زودی تجهیزات مقابله با پهپاد در اختیار اوکراین قرار خواهد داد.
دبیر کل ناتو پنجشنبه گذشته گفت: «ناتو به زودی تجهیزات مقابله با پهپاد به اوکراین میدهد. صدها مسدودکننده سیگنالهای پهپاد که میتوانند به ناکارآمد شدن پهپادهای ساخت روسیه و ایران منجر شوند [تحویل اوکراین خوهد شد].»
روسیه از بامداد دوشنبه (۱۰ اکتبر/ ۱۸ مهرماه) چندین حمله موشکی به مرکز شهر «کییف»، پایتخت اوکراین و چند شهر دیگر در این کشور انجام داد. این حملات به کشته و زخمیشدن دهها نفر منجر شد. روسیه چند شهر دیگر در مناطق جنوبی و غربی اوکراین را هم هدف حملات موشکی و پهپادی قرار داده است.
حملات موشکی روسیه دو روز بعد از انفجار مهیبی در پل «کرچ» انجام شد. این انفجار به تخریب بخشی از پل کرچ منجر شد که تنها محور برای متصل کردن روسیه به شبهجزیره کریمه است. روسیه در سال ۲۰۱۴ این شبهجزیره را که تا آن زمان بخشی از اوکراین بود در پی یک همهپرسی به اراضی خود الحاق کرد.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز دوشنبه تأیید کرد که او فرمان این حملات موشکی را به تلافی تخریب پل کرچ صادر کرده است. او هشدار داد هر گونه حمله برای تهدید روسیه با «پاسخ سخت» مواجه خواهد شد.
پوتین، انفجار در پل کرچ را «حمله تروریستی» توصیف کرده است. کییف مسئولیت انفجار در آن پل را به عهده نگرفته، اگرچه چند وزیر دولت اوکراین بعد از وقوع آن، روسیه را مورد تمسخر قرار دادند.
در این میان، برخی منابع خبری مدعی شدهاند پهپادهای مورد استفاده روسیه در این حملات ساخت ایران بوده است. جمهوری اسلامی ایران این ادعاها را رد کرده است.
روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.
روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانیهای امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.
به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایتهای همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کییف را در دستور کار قرار دادهاند.