سیاهکلی: کلیات طرح حمایت از کاربران فضای مجازی فردا به رای گذاشته می‌شود

"نظام دو مجلسی" نظریه‌ای است که از مدتی پیش کسانی از صاحبنظران و رجال سیاسی به آن اشاره می‌کنند. اقتراح فارغ از مجادله از سوی نخبگان و کارشناسان در این رابطه ضروری به نظر می‌رسد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

پاداش نیم‌میلیاردتومانی به یک گزارشگر فرار مالیاتی تعلق گرفت

نظارت بر مالیات آری، نظارت بر گرانی شاید وقتی دیگر!

مرثیه‌ای برای درصد افزایش حقوق‌ها / پاداش نیم‌میلیاردتومانی به یک گزارشگر فرار مالیاتی

سازمان امور مالیاتی کشور گزارش داد: با توجه به گزارش مردمی واصله در سامانه سوت‌زنی این سازمان در اوایل سال گذشته، دو شرکت بزرگ در استان البرز مورد بازرسی ویژه مالیاتی قرار گرفتند و با بررسی اسناد فیزیکی و نرم‌افزاری پنهان شده مربوط به درآمد واقعی آنها یک فرار مالیاتی بزرگی شناسایی شد.

به گزارش ایرنا، این بازرسی در مجموع منجر به صدور برگ تشخیص و مطالبه مالیات عملکرد و ارزش افزوده و جرایم متعلقه با مبلغی بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان شد که بخشی از آن پس از طی فرایند دادرسی قطعی و وصول شده و مابقی در فرایند قطعیت است.

با توجه به امکان تشویق گزارشگران گزارش‌های موثق فرار از محل وصولی مالیات، با دستور سیدمحمدهادی سبحانیان، رییس سازمان؛ از گزارشگر تقدیر و با پرداخت مبلغ ۵۵۲ میلیون تومان قدردانی شد.[1]

*این گزارش جای خرسندی دارد و خوب است که مردم درباره فرارهای مالیاتی بزرگ حساس باشند و اجازه ندهند حقوق بیت‌المال از حلقوم سودپرستان پایین برود.

در عین حال این سوال مطرح است که چرا چنین حساسیتی درباره "گرانفروشی" وجود ندارد و چرا گزارش‌های هر روز و بلکه هر لحظه‌ای مردم و نارضایتی آنها از "گرانی بیقاعده" مورد پیگیری و پیگرد نیست؟

جالب است که در زمینه این گرانی بیقاعده حتی شاهد بر زمین ماندن دستورات رئیس‌جمهور مثلا در بحث تعیین سقف برای اجاره‌بها نیز هستیم اما گویا هیچ سازمان دولتی به خود زحمت پیگیری و اجرای دستور رئیس‌جمهور را نمی‌دهد!

در بحث مالیات نیز باید دانست که افزایش شدید مالیات در بودجه سال آینده مورد انتقاد گسترده نمایندگان مجلس و کارشناسان قرار گرفته است.

مالیات زیاد یکی از دلایل بروز گرانی بیقاعده در بازار است.

***

پیشنهاد "نظام دو مجلسی" روی میز نخبگان سیاسی

مرثیه‌ای برای درصد افزایش حقوق‌ها / پاداش نیم‌میلیاردتومانی به یک گزارشگر فرار مالیاتی

لطف‌ا... سیاهکلی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون صنایع در بخشی از یک مصاحبه که روزنامه آرمان ملی آنرا منتشر کرده، گفته است: بنده در این سه سال و خرده‌ای که در مجلس هستم و یا حتی قبل از آن که سال‌های زیادی مدیر و مسئول بودم، معتقدم ما در کشور نیازمند دو مجلس هستیم. یک مجلس قانونگذار که این مجلس دیگر نباید به مقدورات، مقتضیات و محدودیت‌های مدیریتی توجه داشته باشد و فقط فکر و ذکر آن فقط مصوب کردن قانون باشد. یعنی اگر هر مسأله‌ای هم پیش آمد، نباید فکر و ذهن خود را معطوف به حل آن مشکل کند.

او تصریح می‌کند: وقتی که مجلس، یک مجلس سیاسی و قانونگذار می شود، ذهن قانون‌گذار به سمت مسائل سیاسی و سیاست‌های کلان می‌رود. الان قانون گذاری یکی از وظایف مجلس است و در کنار آن وظیفه نظارت هم دارد که خود این نظارت موضوعات زیادی را شامل می شود. بنابراین باید همه‌ اندیشمندان و دانشگاه‌هیان بنشینند و راجع به دو مجلسی شدن کشور فکر کنند. پیشنهاد خودم این است که ما باید به سمت مسیری برویم که یک مجلس قانونگذار و یک مجلس نمایندگان داشته باشیم.[2]

*"پیشنهاد دو مجلسی" قبل‌تر توسط مهندس باهنر نیز ارائه شده بود.[3]

این پیشنهاد قابل تأمل که چیزی شبیه به مجلس سنا یا مجلس اعیان است باید مورد اقتراح کارشناسان امر قرار گیرد.

دقت شود که این مقوله یک بحث مرتبط با حکمرانی است و نظرات پیرامون آن بایستی از سوی نخبگان عرصه حکمرانی و نه افراد معتقد به تاخت و تاز و یا افراد فاقد کارنامه ارائه شود.

در این باب لازم به تأکید است که بحث کارشناسانه البته یک بحث زمانمند هم نیست و نباید آنرا معطوف به انتخابات مجلس آینده و غیره دانست.

***

مرثیه‌ای برای درصد افزایش حقوق‌ها

مرثیه‌ای برای درصد افزایش حقوق‌ها / پاداش نیم‌میلیاردتومانی به یک گزارشگر فرار مالیاتی

علی‌اصغر عنابستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با دفاع از افزایش دستمزد کارگران به ایلنا گفته است: وقتی دستمزدها را متناسب با تورم بالا می‌برید این روی کل قیمت تمام شده‌ی کالاها تاثیر نمی‌گذارد، از طرفی وقتی ما حقوق‌ها را متناسب با تورم افزایش ندهیم، سبب کاهش قدرت خرید کارگران شده و در نتیجه در حرفه‌های مهارتی کارگران توان تاب آوردن را نخواهند داشت به همین خاطر یا جذب بازارهای خارج از کشور که خواستار فن، مهارت و تجربه‌ی آنان هستند می‌شوند و یا وارد شغل‌هایی می‌شوند که ربطی به مهارتشان ندارد.

نماینده مردم سبزوار در مجلس افزود: در نتیجه‌ی این امر نظام بازار اشتغال ما از مهارت و فن این افراد خالی می‌شود و یعنی خود بازار اشتغال هم از افزایش نیافتن دستمزدها متضرر خواهد بود.

او در پاسخ به این سوال که «به‌نظر می‌رسد در خود دولت هم در ارتباط با این موضوع هم‌نظری وجود ندارد؛ در یک جا سخنگوی دولت در صحبت در جمع دانشجویان از آقای عبدالملکی بابت افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران در سال ۱۴۰۱ تقدیر کردند، اما از طرف دیگر خود وزیر کار نظری خلاف آن دارد» ابراز داشت: به‌نظر من وزیر کار در این مورد اشتباه می‌کند، صحبت‌های ما باید بر اساس آمار و ارقام باشد نه متناسب با فضاسازی رسانه‌ای، وزیر کار از طرفی اعلام می‌کند که ما اشتغال را در جامعه افزایش و درصد بیکاری را کاهش دادیم، از طرف دیگری می‌گوید افزایش حقوق‌ها سبب بیکاری کارگران شد. خب اگر کارگران بیکار شده‌اند که باید درصد بیکاری بالا برود نه اینکه کاهش بیابد.

وی تاکید کرد: صحبت‌های احساسی و بر اساس فضای روانی اشتباه است، وزیر باید بر اساس آمار و ارقام صحبت کند و صراحتاً بگوید چند نفر شاغل در کدام دستگاه‌ها و بخش‌ها براساس کدام آمار بیکار شدند.[4]

*بلاتکلیف ماندن قضاوت نهایی درباره فرمول‌های اقتصادی اجرا شده توسط دولت‌ها یکی از بلیّه‌های حکمرانی است که آگاهان جامعه درباره آن مسئول هستند.

مواردی از قبیل اضافه شدن بیش از 50 درصدی حقوق کارگران در دولت رئیسی که نتایج آن هنوز از سوی نخبگان و صاحبنظران برای جامعه آشکار نشده است!

ضمن تأکید بر اینکه مقامات دولت باید در این زمینه صاحب یک نظر باشند و مجلسیان هم اگر درباره افزایش شدید حقوق کارگران با دولت اختلافی دارند باید این اختلاف را بر اساس نتایج آماری پیش آمده مطرح کنند.

مع‌الوصف در اشاره به اینکه چه درصدی برای افزایش حقوق‌ها معقول است؛ باید توضیح داد که در مقولات اقتصادی مرتبط با بازار کالا و خدمات همواره باید متوجه "حاشیه سود" باشیم.

به این معنی که وقتی رقمی از قبیل حقوق یا مالیات زیاد می‌شود اما بازار تمایل دارد که حاشیه سود خود را حفظ کند. نتیجه اینکه برای حفظ درصد حاشیه سود؛ قیمت‌ها بالا می‌رود و حال بحث بر سر این است که این حاشیه سود و آن افزایش قیمت معقول هستند یا خیر؟!

به دیگر سخن اینکه نمی‌توان در این باره بصورت بخشی نظر داد بلکه باید تمام این منظومه را با هم دید و بر اساس آن به قضاوت نهایی رسید.

شاخص‌های عقلانی حکم می‌کنند که افزایش حقوق کارگران اگر معقول نباشد موجب تصاعد عمومی قیمت‌ها می‌شود و این مسئله به نفع هیچکس نیست.

در عین حال باید بر این نظر معقول تأکید کرد که مهمتر از میزان افزایش حقوق‌ها؛ مسئله "حفاظت از سبد معیشت مردم توسط دولت" است که اهمیت دارد.

یعنی وقتی دولت وظایف حاکمیتی خود در بازار مایحتاج خانوار را انجام دهد و فی‌المثل قانون کالابرگ را به خوبی اجرا کند، دستور رئیس‌جمهور برای تعیین سقف در اجاره‌بهای مسکن اجرا شود، خودرو با قیمت‌گذاری معقول در اختیار مردم قرار گیرد و جلوی گرانی بیقاعده‌ای که از هیچ قاعده دلاری، بازاری، تحریمی و تورمی پیروی نمی‌کند از سوی دولت گرفته شود؛ آنگاه حقوق‌بگیران و کارگران و بازنشستگان نیز با درصد توان دولت برای افزایش حقوق‌ها احساس همراهی خواهند داشت و مهمتر اینکه سبد معیشت خانوار هم از تلاطم‌های بی‌ضابطه اقتصادی حفظ خواهد شد.

جالب آنکه مردم باید بدانند دولت توانایی تعریف محل‌های جدید درآمدی در بودجه را هم ندارد و اگر افزایش حقوقی زیادتر از حد متعارف در کار باشد؛ این افزایش از محل افزایش مالیات‌ها و مؤدیان جدید خواهد بود که این مسئله هم به نفع هیچکس نیست.

***

1_ https://irna.ir/xjPfK7

2_ https://www.armanmeli.ir/fa/tiny/news-1084030

3_ mshrgh.ir/1320443

4_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1428065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 12
  • ۰۷:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    18 1
    در مورد حقوق کارگر مسئله ی اصلی این است که قبل از افزایش حقوق تورم شده یعنی حقوق همیشه دنبال تورم است نه اینکه تورم دنبال حقوق باشد براساس گفته ی دولت در این دوسال هرساله تورم ۴۵ درصد بوده که آن هم دروغی بیش نیست در حالی که در این دوسال حقوق تنها ۲۱ درصد افزایش یافته وآن ۳۸درصد بعلاوه ۵۰۰هزار مال سال ۱۴۰۰ است که تورم بالای ۱۰۰درصد بود ،همین الان هم در استان ما بعلت حقوق ناچیز کارگر پیدا نمی‌شود و نیروی کار یا به عراق و ترکیه می‌رود یا شغل کاذب ما هم که ماندیم بخاطر این است که آخرای خدمتمان است و نزدیک بازنشستگی ، بعضی از شرکتها هم بخاطر نبود کارگر با نیروی بازنشسته سرپا موندن
    • ۰۹:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
      9 0
      بله الان معضل نیرو هست در بسیاری از استان ها. کسی با این حقوق ها کارگری نمیکنه. در این شرایط کارفرما دوتا انتخاب داره. افزایش حقوق و کاهش حاشیه سود 2- تعطیل شدن کارخانه و بی خیال شدن کل سود.
  • ۰۷:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    16 1
    ان شاء الله که خداوند عقلی و وجدانی به دولت بدهد تا کارگر بیش از این شرمنده ی زن و بچه نباشد سال قبل که به بهانه ی کنترل تورم آتیش زدن سفره کارگر را ،حداقل حقوق ۱۵ سال پیش برابر ۳۲میلیون الان ارزش داشت هر ساله حقوق ها را کمتر از سال قبل می‌کنید خدا خیرتون ندهد
  • ۰۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    7 0
    سال 90 و93 مالیات تمام و کمال دادم خدا را شکر فیشهایش را دارم هی میزند بدهی مالیات اینطوری دولت میخواهد در آمد کسب کند
  • کارمند ساده ۰۹:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    7 1
    افزایش حقوق که مر قانون باید بر اساس نرخ تورم افزایش داشته باشد را نمی خواهیم ؟ دلار های چای دبش و ژاپن وکره جنوبی و عراق و چیفتن های انگلیس را به بخش سبد خانواده اختصاص دهید تا پراید 200 میلیون تومانی به 10 میلیون تومان برسد و خانه 5 میلیارد تومانی به 500 میلیون تومان برای 75 متر استاندارش برسد و همچنین سلامت وبهداشت و غذا و ....
  • ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    5 0
    پول بی پشتوانه چاپ میکنند و بی شرمانه پول ملی را تنزل میدهند تا پولهای ملت را در بانکها بالا بکشند، و از آنطرف برای حقوق کارکنان اشک تمساح میریزند، تا چنین حاکمان بی خودی بر مسند قدرت هستند، ملت خواب زندگی با حداقل استانداردهای زندگی را باید ببیند و مطمن باشید با تنزل هرچه بیشتر پول ملی زندگیتان وحشتناک‌تر و از نظر مردم دنیا بدبخت و بی ارزش هستید.
  • ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    6 0
    شما خودت میگی وزیر احساسی و بدون عدد و رقم حرف زده بعد میگی شاخص عقلانی میگه افزایش حقوق قیمت‌ها رو افزایش میده؟! ۱۵۰۰ میلیارد دلار درآمد کشور هست کارگر ماهی ۵ میلیون حقوق میگیره. خوب یکم از رانت حقوق بشه بره تو جیب کارگر بجای اجاره نشینی خونه بخره. نترس بهشون میگم تخم مرغ و گوجه دو تا دو تا نخورن که برای تو گرون بشه. بجاش برن خونه بخرن.
  • ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    7 0
    دقت شود که این مقوله یک بحث مرتبط با حکمرانی است و نظرات پیرامون آن بایستی از سوی نخبگان عرصه حکمرانی و نه افراد معتقد به تاخت و تاز و یا افراد فاقد کارنامه ارائه شود......... مشرق مگر احاد مردم حق ندارند در مورد مسائل کشور اظهار نظر کنند که این چنین شما برآشفتی؟ منو یاد قلعه حیوانات می اندازی که اورول در آن نوشته بود که همه حیوانات برابر هستند ولی برخی برابرتر هستند. من هم حق دارم در مورد نحوه اداره کشورم نظر بدهم. شما مشکلی با نظر من دارید؟
  • ناشناس ۱۶:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    5 0
    آه دل خانوادهای بازنشستگان و بازنشستگانی که آنقدر صبر کردن تا شاید همسان سازی وضع زندگی‌شان را بهتر کند یک روز زندگیتان را خواهد سوزاند بازنشستگانی که پدر من یکی از آنها بود و با بیماری فوت کرد
  • ۲۰:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    1 0
    سلام چرا برای افزایش حقوق کارگران ،معلمان و برخی اقشار کم درآمد با افتخار ساعتها جلسه و گفتگو تشکیل می شود و بعد اندک افزایش حقوق که در مقایسه با سایر ارگانها اصلا قابل مقایسه نیست چنان در رسانه ها بزرگ جلوه داده می شود که انگار حقوق این اقشار چند برابر شده اما حقوق بعضی ارگانها که دریافتی های بالایی دارند به راحتی و بی سروصدا افزایش می یابد و آب از آب تکان نمی خورد. حالا بماند که علاوه بر حقوق بن های کالا ،سبدهای غذایی ،عیدانه ها و هدایا به مناسبت‌های مختلف به برخی داده می شود و برخی هم مثل کارگران و معلمان همیشه از این موارد محروم چه زمانی قرار هست حقوقها عادلانه پرداخت شوند؟!! پاسخ ظاهراً هیچوقت
  • ۲۲:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۷
    2 1
    هر ماه که دیگه نه بلکه هر هفته که میرم مثلا یه چیز ثابتی رو بخرم میبینم ده بیست درصد رفته روش واقعا دیکه کلافه شدیم. هیچ بنی بشری هم جلو دار کارخانه ها و تولید کنندها و کاسبها نیست. البته ریشه اینها از تولید کنتدگان هست. در طول سال یه جنس حداقل در خوشبینانه ترین حالت پنجاه درصد میره روش ولی به من کارمند میگن حقوقت ۱۸ درصد زیاد میشه اونم عملا نمیشه و کمتره. سالانه روی اجناس صد درصد کشیده میشه ولی حقوق ما ۱۸ درصد یا ۱۵ درصد در سال زیاد میشه.
  • ۱۳:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
    0 0
    این دولت هم مثل دولت روحانی دستش توی جیب مردم است درامدها پایین سفره ما روز بروز کوچکتر شده گوشت 140 هزار توانی به 520 هزار تومان رساند پراید از رده خارج شده 140 میلیونی امروزه به 360 میلیون رسیده مرغ 29 هزار تومانی را به 100 هزار تومان و خانه را دیگه اسم نبرید انشا الله در بهشت صاحب خانه شویم اما حقوق ها چقدر اضافه شده ؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس