حضور حسن روحانی در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره)

حسن روحانی، رئیس جمهور سابق ایران به تازگی مواضع مغتنمی در نکوهش پروژه "تحریم انتخابات" اتخاذ کرده است که نظیر آنرا کمتر در مواضع سایر رجال سیاسی مشاهده می‌کنیم.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

قیمت‌گذار خودرو کیست؟!

قیمت‌گذار خودرو کیست؟!/ فداکاری مامور انتظامی برای "قاچاقچی آتش‌گرفته"

سپهر دادجوی توکلی، سخنگوی شورای رقابت در واکنش به اظهارات منوچهر منطقی معاون وزیر صمت در رابطه با حذف قیمت‌گذاری دولتی خودرو در صفحه شخص خود در حساب ایکس نوشت‌: آسیب‌شناسی وضعیت بازار خودرو در شورای رقابت در جریان است.

وی تصریح کرد: تا تصویب و اعلام این شورا، هیچ تغییری در نحوه مدیریت این بازار انحصاری اتفاق نمی‌افتد، با گمانه زنی نباید موجب التهاب بازار شد. تصمیمات شورا شفاف، به موقع و به صورت رسمی اطلاع رسانی می‌شود.

به گزارش مشرق، منوچهر منطقی، معاون حمل و نقل وزارت صمت اعلام کرده بود که بر اساس سند جدید راهبردی خودرو قیمت گذاری دستوری خودرو تا پایان سال حذف می‌شود. در سند جدید نقش تنظیم‌گری و نظارت بر عهده شورای رقابت و قیمت بر عهده خودروساز است وزارت صمت نیز سیاستگذار خواهد بود.[1]

*امر واضح اینست که اگر دولت وظایف حاکمیتی خود در بازار قیمت‌ها را انجام ندهد و بر معقول بودن قیمت‌ها نظارت نکند؛ قطع به یقین بازار دچار "گرانی بیقاعده" خواهد شد و مردم مثلا قیمت‌هایی را در زمینه خودرو مشاهده خواهند کرد که از هیچ قاعده دلاری، بازاری، تحریمی و تورمی پیروی نمی‌کنند. همان پدیده‌ای که هم‌اکنون نیز علنا شاهد آن در ابعاد مختلف هستیم.

جالب آنکه نبود نظارت در بازار خودرو فقط تأثیر قیمتی ندارد و مثلا می‌بینیم که در بعد فنی و امنیت نیز مباحث بسیاری بروز یافته که حتی پلیس هم نسبت به آنها اعتراض دارد.

تأکید می‌شود که قیمت‌های فعلی در بازار خودرو در ایران هرگز قیمت‌های واقعی نیستند و جدای از اقتصاد؛ نسبتی با عدالت هم ندارند.

***

موضع مغتنم روحانی در "نکوهش تحریم انتخابات"

قیمت‌گذار خودرو کیست؟!/ فداکاری مامور انتظامی برای "قاچاقچی آتش‌گرفته"

حسن روحانی، رئیس جمهور سابق ایران به تازگی طی سخنانی در یک جلسه گفته است: گاهی مشارکت نکردن و رأی ندادن در انتخابات به معنای نوعی رأی دادن است؛ رأی دادن به همان نامزدی که او را برای کسب آن مسئولیت صالح نمی‌دانیم. چون در انتخابات مشارکت نمی‌کنیم، عملاً شرایط را برای انتخاب غیر اصلح مهیا می‌کنیم. ممکن است بگویند انتخابات حق است نه تکلیف. اما این حقی است که در مقاطعی سریع تبدیل به تکلیف می‌شود. اگر به این حق عمل نکردیم و شرایطی ایجاد شد که برای نظام و اسلام و مردم خطرآفرین شد، برای ما تبدیل به تکلیف می‌شود.

به گزارش اعتمادآنلاین، او همچنین اظهار می‌کند: هیچ راهی برای اصلاح اشکالات جز مشارکت مردم و رجوع به پای صندوق رأی وجود ندارد، اگرچه ممکن است از نظر حقوقی و قانونی با مشارکت حداقلی هم بتوان نهادها را تشکیل داد، اما افکار عمومی جهان چه می‌گوید؟[2]

*بخش اول سخنان آقای روحانی یک مانیفست جذاب سیاسی در ردّ پروژه "تحریم انتخابات" است.

پروژه‌ای که برخی اصلاح‌طلبان ستادی آنرا دنبال می‌کنند و به این واسطه قصد دارند با فریب کسانی از مردم منجر به کاهش مشارکت در انتخابات شوند.

آقای روحانی در این سخنان به درستی اشاره می‌کند که رأی ندادن در واقع همان رأی دادن است اما به بدترین گزینه! و ایضا تصریح درستی دارد به اینکه مشارکت انتخاباتی شهروندان اگرچه حق آنهاست و تکلیف نیست اما پررنگی و تأثیرش به اندازه تکلیف است.

این سخنان روحانی البته مصداق کیمیا هم هست و در زمانه فعلی کمتر کسی از رجال سیاسی را می‌بینیم که متوجه پروژه شوم تحریم انتخابات باشند و در قبال آن موضع تبیینی اتخاذ کنند!

لکن در بخش دوم اظهارات روحانی با یک اعوجاج و محاسبه غلط مواجهیم و آن تأثیر دادن میزان مشارکت در نتیجه انتخابات است.

در عین حال بیان این نکته در پاسخ به روحانی هم ضروریست که "افکار عمومی جهان در قبال انتخابات یک کشور؛ چیزی را می‌گویند و چیزی را می‌فهمند که خواص و رجال خردمند همان کشور درباره خود بگویند".

بنابراین آقای روحانی بعنوان یک رجل سیاسی با کارنامه اجرایی مشخص؛ ممکن است در یک سخنرانی هم جملات درست بیان کند و هم اظهارات غلط!

لذا بر یک ذهن خردمحور است که در قبال هر سخنی؛ سره را از ناسره جدا کند و درست و غلط هر موضعی را در جای خودش بشناسد.

***

پلیس یک قاچاقچی گرفتار در میان شعله‌های آتش را نجات داد

سایه رأفت نظام برای "قاچاقچی آتش‌گرفته و خانواده‌های اشرار"

قیمت‌گذار خودرو کیست؟!/ فداکاری مامور انتظامی برای "قاچاقچی آتش‌گرفته"

در پی تعقیب و گریز مأموران پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان فسا در استان فارس و یک خودرو حامل مواد مخدر، این اتومبیل دچار آتش سوزی و راننده قاچاقچی در خودرو محبوس شد که در ادامه با تلاش مامور پلیس، راننده مذکور از خودرو بیرون کشیده شد و از مرگ نجات یافت.

به گزارش ایرنا، خبر مذکور حاکیست: در حین این تعقیب و گریز؛ راننده که عرصه را بر خود تنگ می دید، با ریختن بنزین بر روی صندلی عقب اقدام به آتش زدن خودرو می کند که به دلیل عجله و قفل شدن درها، خودش نمی تواند از خودرو خارج شود. که مأمور پلیس با مشاهده این صحنه و علیرغم اینکه خود نیز دچار سوختگی می‌شود اما راننده قاچاقچی را از مهلکه نجات می‌دهد.

طبق اعلام پلیس، مأمور و قاچاقچی بلافاصله تحت درمان قرار گرفته‌اند و حال هر دو رضایتبخش است.[3]

*این فداکاریِ نشأت گرفته از رأفت نظام اسلامی و نگاه توحیدی را در دوران جنگ نیز دیده‌ایم. آنهنگام که رزمنده ایرانی یک تانک عراقی را مورد هدف قرار می‌دهد و پس از مشاهده آتش گرفتن راننده تانک آن به کمک او می‌رود.

چه اینکه رزمنده ایمانی، هم برای هدف قرار دادن و تعقیب دشمن تکلیف دارد و هم برای نجات یک انسان از میان شعله‌های آتش.

از همین روست که معتقدیم ارزش‌های جاری در دفاع مقدس علیرغم تمام سیاه‌نمایی‌ها و انکارها اما در میان نسل جوان ایرانی تسرّی و توسعه یافته و جوانان نژاده و ارزش‌مدار ایران‌زمین در هر سنگری که هستند لکن در مداری بسیط با ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی در هم‌آمیخته‌اند.

در اشاره به خبر فوق می‌توان به اخبار جالب دیگری از جمله ممانعت یک قاضی جوان از خودکشی یک متهم که خودش را به بیرون از پنجره دادگاه پرتاب کرد نیز اشاره کرد که سال گذشته در استان کرمان بوقوع پیوست و تمجید عمومی نسبت به قاضی را برانگیخت.

و یا همینطور مأمور پلیس راهوری که در یک روز بارانی در تهران بزرگ؛ پانچوی خود را بعنوان چتر برای یک کودک کار قرار داده بود.

ضمن اینکه جفاست اگر درباره این مهربانی‌های بی‌همتا اشاره‌ای به طرح ابتکاری شهید شوشتری در استان سیستان و بلوچستان برای حمایت از خانواده اشرار معدوم و بیمه آنها نکنیم.

طرحی که به موجب آن و با مدیریت سپاه پاسداران از این خانواده‌های بی‌سرپرست شده حمایت می‌شد زیرا شوشتری معتقد بود این خانواده‌ها گناهی ندارند و حال که سرپرست آنها معدوم شده؛ نباید به حال خود رها شوند.

***

1_ mshrgh.ir/1558286

2_ https://www.etemadonline.com/tiny/news-645506

3_ https://irna.ir/xjPjHX

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 10
  • یوسف از همدان IR ۰۸:۲۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    3 2
    حالا چه ربطی به رافت نظام داره؟ اگر پلیس به طرف کمک نمی کرد آیا نشانه سنگدلی نظام بود؟
    • IR ۲۲:۰۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
      0 0
      با این گاریا چه پوستی کندین از مردم بخداااااااااا
  • IR ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    7 0
    قبمت گذار خودرو فقط دولته این همه میدونن شده منبع کسب درامد دولت
  • IR ۰۸:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    2 0
    تا زمانی که سهام دار، سیاست گذار و مجری در صنعت خودرویی کشور، یکی باشد و از حمایت و حفاظت کامل، بی قید وشرط و بدون حد و مرز حاکمیت برخوردار باشد، امید به سامان یافتن بازار خودرویی کشور, عبث بوده و رویای خوشی می باشد که هرگز به واقعیت نمی پیوندد.
  • IR ۰۹:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    1 2
    یعنی حسن روحانی چون رای میدهد یا نامزد خبرگان! میشود دیگر از فیلترهای متولیان مدعی نظام رد شده و بالطبع کفایتمند هم میشود! این نظام از کفار و منافقین شناسنامه دار هرگز ضربه نمیخورد نگران ریاکاران و ظاهرسازانی باشند که با همین حربه تا بالاترین مناصب کشور نفوذ کرده اند. نگاه باید به اعمال و کارکردها و میزان خدمات باشد نه گفتار ریایی و دروغین و خوشآمد مدعیان. نسبت حسن روحانی با نظام همان نسبت و تقیدی است که به روحانیت و لباس آن دارد!.
  • ریـگــلاتــــور IR ۱۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    4 1
    هــم قیمــت خــودرو خــوبــــه، هم شرکـت در انتخابات خــوبــــه و هم مـأمـور جـانـــفـشان خــوبــــه .... هرکــی در ایـن کشــور ناراضی و ناراحت می باشد میتواند از این 3 گزینه برای درمان استفاده نمایــد. 1- از ایـــــران بــــــــرود. 2- روش آب یــخ درمانی، میتواند در صورت فشار از تشـت پـــُر یــخ با قرار دادن نشیمنگاه خود در آن از این بیماری رهــا گردد. 3- برای گذر از بیماری اسهال طلبی استـفاده از قــرص بـرنـــج نیز مناسب ترین روش جایگزین است.
  • ریـگــلاتــــور IR ۱۱:۵۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    2 2
    هــم قیمــت خــودرو خــوبــــه، هم شرکـت در انتخابات خــوبــــه و هم مـأمـور جـانـــفـشان خــوبــــه .... هرکــی در ایـن کشــور ناراضی و ناراحت می باشد میتواند از این 3 گزینه برای درمان استفاده نمایــد. 1- از ایـــــران بــــــــرود. 2- روش آب یــخ درمانی، میتواند در صورت فشار از تشـت پـــُر یــخ با قرار دادن نشیمنگاه خود در آن از این بیماری رهــا گردد. 3- برای گذر از بیماری اسهال طلبی استـفاده از قــرص بـرنـــج نیز مناسب ترین روش جایگزین است.
  • IR ۱۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    1 0
    تا واردات خودرو کارکرده خارجی توسط دولت آزاد نشود، رفاه و آسایش 89 میلیون جمعیت این کشور گروگان چند خودروساز بی کیفیت باقی خواهد ماند که هر روز با بهانه ای باعث گرانی سرسام آور و بالارفتن نجومی قیمتها در کشور می شوند. دولت رئیسی باید تکلیفش را بالاخره با مردم معلوم کند که یا طرفدار رفاه مالی مردم است یا مدافع خودروسازهای عامل گرانی گسترده.
  • پیروزه IR ۱۶:۱۴ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    0 1
    بدترین کار ممکنه را انجام داد فکر میکنید آن فرد قاچاقچی سر به راه میشه می دانید چند خانواده را به خاک سیاه نشانده .بازم به دنبال کارهای کثیفش و گمراه کردن جوانان این خطه میرود .طعمه گرگ مرگ است. والسلام
  • پیروزه IR ۱۶:۱۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    0 2
    خاک تو سرت با این طرز فکرت بیشعور این کشور مال همه ایرانیها است هیچ کس نمی تواند بگوید من برتر از دیگری هستم ما همینطور دشمن داریم دیگر با خودمان هم دشمن شویم.
  • ... IR ۱۸:۱۹ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۳
    0 0
    این قاچاقچی برای پول جوانان ایرانو خانواده های ایرانی رو اتیش زده بعد نجات همونجا دارش میزدن مفت از پول بیت المال خانواده هایی که با مواد این ادمها به قهقرا رفتن برا اینا هزینه نکنید
  • IR ۰۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۴
    0 0
    سالهای متمادی در مورد قیمت گذاری خودروهای ساخت ایران و یا گرانفروشی و حتی توزیع غیر عادلانه این خودروها و نداشتن استانداردهای محافظتی و عدم مطابقت با آخرین دستاوردهای جهانی و رفع نکردن نواقصی که منجر به خطرات مالی و جانی و اجتماعی می شه و در حقیقت ضررهای بلند مدت آن فراتر از سودهای بعضاً اختصاصیه ؛ و همچنین طراحی انواع نقشه های زشت و بعضاً خنده دار برای احتکار خودرو بمنظور جو سازی و ایجاد زمینه برای گرانفروشی مجدد ، نواقص خدمات بعد از فروش آن ، مکرراً اخبار، مقاله، مصاحبه ، مناظره و... منتشر و و برگزار می شه، ولی تابحال حتی یک مرتبه هم با گرانی روز افزون آن مبارزه ی حقیقی و قابل توصیف و اعتنایی از سوی مسوولین ذیربط مشاهده نشده و شاید بسیاری از انتقاداتی که از این گرانفروشی های مستمر صورت می گیره فقط سوپاپ اطمینانی هست برای سر نرفتن حوصله ی مشتریان اجباری و اینکه گفته بشه که: بله!، ببینید ! ،از این وضع گرانی فروش خودرو ی تولید داخل و اعمال بی ضابطه و سیاه بازی ها در فروش انحصاری آن انتقاد و نظارت و حرکتی توسط بازرسین ومسوولین امر صورت می گیره ،در صورتیکه اینها فقط حرفها و حرکاتی هست بدون نتیجه و حتی گاهی این حرفهای تکراری نتیجه ی عکس هم می ده و بنظر می رسه که گاهی با هدف اجرای طرحی نو برای آماده کردن افکار عمومی جهت گرانفروشی مجدد در مرحله ی آتی باشه ! . شرکت های بزرگ خود رو ساز داخلی به مرور زمان تبدیل به غولهایی شده اند که اندامشون اصلاً با همدیگر مطابق و متوازن نیست و تصمیم به تخریب و بازسازی آن با هدف ایجاد طرحی نو و سالم هم نیاز به همتی بلند و قاطع و ایمانی استوار داره!؛ حالا چه وقت حرکتی واقعی در مورد این معضل صورت خواهد گرفت، اللهُ اَعلم!!!.
  • IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۴
    2 0
    مردم از قوه قضاییه کاملا ناامید شده اند . چرا ح. رو. را بدلیل دههاهزار مورد ترک فعل ناشی از ضرر و زیان به مملکت و مردم محاکمه نمی کند ؟؟؟؟!!! از چی می ترسند؟؟؟؟؟؟؟؟؟ مگر بیش از 850هزار نفر از مردم از ح. رو. شکایت نکرده اند ؟؟؟ پس چی شد ؟؟؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس