کد خبر 1626526
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۵
image.png

کوین مارکت‌کپ ارزش جهانی بازارهای ارزهای دیجیتال را 2.3 تریلیون دلار گزارش کرده است که یک افت 14.5 درصدی در سه ماهه دوم سال‌جاری میلادی، نسبت به بازه زمانی قبل را نشان می‌دهد.

ما در حال تجربه یک بازار گاوی هستیم یا خرسی؟ آیا اکوسیستم سولانا در حال سبقت گرفتن از اکوسیستم اتریوم است؟ راز محبوبیت میم‌کوین‌ها چیست؟ کاربران کدام کشورها در دنیای ارزهای دیجیتال دست بالا را دارند؟ تب هوش مصنوعی چرا به سرعت فروکش کرد؟ پاسخ این سوالات را باید در آخرین گزارش کوین مارکت‌کپ از شش ابتدایی سال جاری میلادی پیدا کنیم. یک گزارش مفصل و پر از آمارهای خواندنی از زیر و بم دنیای رمزارزها که بررسی آن دید وسیعی به فعالان این بازار می‌دهد. در ادامه بخش‌هایی از این گزارش را مرور می‌کنیم و جزئیات بیشتر از این گزارش را می‌توانید در مجله نوبیتکس دنبال کنید.

سه سناریو برای آینده بازار

کوین مارکت‌کپ ارزش جهانی بازارهای ارزهای دیجیتال را 2.3 تریلیون دلار گزارش کرده است که یک افت 14.5 درصدی در سه ماهه دوم سال‌جاری میلادی، نسبت به بازه زمانی قبل را نشان می‌دهد. 53 درصد این بازار همچنان در تسلط بیت‌کوین است که نشان می‌دهد پیش‌بینی‌ها درباره در پیش بودن فصل آلت‌کوین‌ها حداقل تا اینجا غلط از آب در آمده. بررسی آمارهای مربوط به نقدینگی هم از خرسی بودن بازارها حکایت دارد. این در حالی است که با توجه به وجود محرک‌هایی مثل تایید ETF اتریوم توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا و پیش‌بینی‌ها از کاهش نرخ بهره آمریکا، اوضاع بازار «گاوی» ارزیابی می‌شد. با توجه به شواهد و قراین موجود، کارشناسان سه سناریوی متفاوت را برای آینده بازار ترسیم می‌کنند. گروهی که با استناد به رشد چشمگیر تسلط بیت‌کوین و افزایش عرضه استیبل کوین‌ها، روی ایده فرارسیدن بازار گاوی پافشاری می‌کنند. گروه دوم که شرایط را شبیه وضعیت بازار گاوی سال 2021 نمی‌دانند و به وضعیت فعلی خوش‌بین نیستند. در نهایت هم گروه سومی که معتقدند ما همین الان در حال تجربه یک بازار گاوی هستیم ولی سرمایه‌گذاران خُرد هنوز به طور جدی در بازار فعال نشدند.

بازیگوشی سولانا و وقار اتریوم

از مقایسه بخش‌های مختلف بازار ارزهای دیجیتال هم نکات جالبی دستگیرمان می‌شود. در همین ماه‌های اخیر که همه از فرارسیدن دوران میم‌کوین حرف می‌زدند، تتر به عنوان مشهورترین استیبل کوین موفق شده بیش از 4.5 میلیارد دلار سود کسب کند. این سود وسوسه‌کننده باعث شده بلافاصله پروژه‌های استیبل‌کوین دیگری هم از راه برسند. صف توکن‌های تازه نفس در اکوسیستم سولانا هم طولانی‌تر از رقباست. در سه ماهه دوم سال 2024 میلادی، اکوسیستم سولانا میزبان 20 توکن جدید بوده. در حالی که اکوسیستم اتریوم در همین بازه زمانی 14 توکن جدید را اضافه کرده. بررسی پربازدیدترین دسته‌های وب‌سایت کوین مارکت‌کپ البته نشان می‌دهد میم‌کوین‌ها از گروه‌هایی مثل دیفای و ان‌اف‌تی توجه بیشتری دریافت کردند. این توجه به میم‌کوین‌ها در مجموع منجر دیده شدن بیشتر اکوسیستم سولانا نسبت به اتریوم هم شده که البته هنوز از لحاظ محبوبیت و عملکرد قیمتی، با رقیب سرسخت خود فاصله محسوسی دارد. اکوسیستم اتریوم دور از این هیجانات مقطعی و بازیگوشی میم‌کوین‌ها، همچنان روی دارایی‌های جدی‌تر و ترند هوش‌مصنوعی متمرکز است.

گزارش کوین مارکت‌کپ زیر ذره‌بین نوبیتکس

آفریقایی‌های نات‌کوین باز!

بررسی پراکندگی جغرافیایی کاربران کوین مارکت‌کپ نشان می‌دهد شهروندان برزیلی بیشترین توجه را به تحولات بازار ارزهای دیجیتال نشان می‌دهند. به ترتیب شهروندان کشورهای هند، اندونزی، آلمان و روسیه هم در تعقیب آن‌ها هستند. جالب اینکه طبق آمارهای صندوق بین‌المللی پول، کشورهایی مثل هند و برزیل طی سال‌های اخیر سریع‌ترین رشد اقتصادی را هم تجربه کردند. اگر میزان توجه در قاره‌های مختلف به رمزارزها را با هم مقایسه کنیم به یک نکته جالب دیگر می‌رسیم. هرچند در تمام نقاط دنیا بیت‌کوین بیشترین توجه را دریافت کرده، در کشورهای آفریقایی اما نات‌کوین بالاتر از بیت‌کوین در صدر قرار گرفته است. نکته بعدی که به آن باید اشاره کنیم عملکرد قیمتی پلتفرم‌های قرارداد هوشمند از ابتدای سال‌جاری میلادی است. در این بازه زمانی تون‌کوین با بیش از 220 درصد رشد رتبه اول را در اختیار داشته، بایننس‌کوین و اتریوم هم به ترتیب با 83 و 45 درصد رشد در رتبه‌های بعد قرار گرفتند.

گزارش کوین مارکت‌کپ زیر ذره‌بین نوبیتکس

از قانونگذاری در کشورهای مختلف چه خبر؟

بخشی از گزارش کوین‌ مارکت‌کپ به آخرین وضعیت قوانین مرتبط با حوزه رمزارز در جهان می‌پردازد. به طور خلاصه اگر بخواهیم مرور کنیم، در آمریکا حرکت‌های جدی به سوی پایه‌گذاری یک چهارچوب مقرراتی برای ارزهای دیجتال آغاز کرده است. انگلستان در حال توسعه قوانین و مقررات برای استیبل کوین‌ها است. در ژاپن ارزهای دیجیتال به عنوان یک دارایی قانونی شناخته می‌شود و قوانین پیشرویی در این زمینه دارد. کره‌جنوبی به تازگی قوانینی را برای شفافیت بیشتر اعمال کرده است. چین البته استخراج و خرید و فروش ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده و هند در حال وضع قوانین جدید در این حوزه است. در اتحادیه اروپا و از سال 2023 قانونی موسوم به تنظیم مقررات دارایی‌ها وضع شده که اولین مورد آن به مقوله ارزهای دیجیتال می‌پردازد و کیف پول‌هایی که بیش از 1000 یورو تراکنش داشته باشند زیر ذره‌بین می‌روند. برزیل هم از سال 2023 قوانینی موسوم به دارایی‌های رمزارزی مصوب کرده که هدف آن پیشگیری از پولشویی و کلاهبرداری در این حوزه است.

گزارش کوین مارکت‌کپ زیر ذره‌بین نوبیتکس

جزئیات بیشتر از این گزارش را می‌توانید در مجله نوبیتکس بخوانید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس