سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
درباره رمز "رأی خوب"
به چه نامزدی رأی بدهیم؟!
محمدرضا باهنر، چهره شهیر اصولگرا و از نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی است که قصد حضور در مارتن انتخابات مجلس دوازدهم را نیز دارد.
او در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون انتخابات امسال گفته است:
"من با تجربه هفت دوره در مجلس میگویم ما ۲۹۰ سردار حکمرانی خوب در مجلس میخواهیم. بعضا آدمهایی که به مجلس میروند، آدمهای بسیار خوب، متدین و متخصصی هستند اما حکمرانی بلد نیستند، عاطفی برخورد میکنند. مثلا دلشان میسوزد و میگویند معلمان حقوقشان خیلی کم است. منابع که نداریم بعد از افزایش حقوق معلمان، بانک مرکزی یک خط اعتباری ایجاد میکند و یک میلیون تومان در جیب راست معلم میگذارد بعد ۵ میلیون تومان با تورم از جیب چپ او برمیدارد. با تصمیمات عاطفی نمیتوان مملکت را اداره کرد. باید حکیمانه مملکت را اداره کرد."[1]
*صحبتهای خردمندانه مهندس باهنر درباره ارتباط نمایندگی مجلس و مقوله حکمرانی بایستی مد نظر همه مردمانی باشد که به اعتلای ایران میاندیشند.
چه اگر چنین دانستههایی نصبالعین تمام انتخاباتها باشد آنگاه میتوان منتظر بروز نتایج "رأی خوب" در حیطه زندگی ملموس مردم شد. همانند مجلس یازدهم که الحق و الانصاف ثمره رأی خوب مردم بود و با کارآمدی نشان داد که چطور یک مجلس میتواند حتی در حقوق سربازان نیز تأثیر معقول داشته باشد و یا ناکارآمدی اجرایی را عیان سازد.
در اینجا البته باید به یک سوال مهم نیز پاسخ داد و آن اینکه چطور میشود وجود "خرد حکمرانی" در یک رجل سیاسی را تشخیص داد؟!
پاسخ اینست که نشانههای چنین خردی در کارنامه افراد وجود دارد.
زیرا "کارنامه" عرصهای است که ماحصل و نتیجه تمام تفکرات افراد را نشان میدهد و البته قابل کتمان هم نیست. از همین رو میتوان با تدقیق و غور در کارنامه داوطلبان انتخاباتی و رجال سیاسی به روشنی دریافت که خرد حکمرانی و میزان مطلوبیت نتیجه در افکار آنها چه جایگاهی دارد و چه دستاوردهایی داشته است؟
***
سخنان صادقانه دادستان انتظامی سازمان امور مالیاتی
سیدمحسن خوانساریان، دادستان انتظامی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور طی سخنانی در آیین تکریم و معارفه سرپرست اداره کل امور مالیاتی قزوین گفته است: توصیه من به مدیران امور مالیاتی این است که تا میتوانید حرف مؤدی را بشنوید و به لوایح اعتراضی آنها توجه کنید.
به گزارش ایرنا، او میافزاید: توصیه میکنم همدلی، وفاق و اتحاد سرلوحه کار قرار گیرد، به هرحال مالیاتستانی در شرایط کنونی سخت و دشوار است.
خوانساریان تصریح کرد: افزایش سهم درآمدهای مالیاتی و مرحله گذار از مالیاتستانی سنتی به هوشمند، شرایط سختی را پیش روی ما گذاشته است.
او میافزاید: در فرآیند مختلف رسیدگی و تعیین و تشخیص مالیات، اصل همان اظهار مؤدی و اسناد و مدارک ارایه شده است.[2]
*سخنان صادقانه و دلسوزانه این دادستان محترم جای تقدیر دارد.
ضمن اینکه انتظار مردم از مقامات مالیاتی این است که این سخنان را نصبالعین خود قرار دهند و در شرایطی که مالیاتستانی سخت است؛ کار را برای مردم تسهیل کنند.
***
سکوت آخوندهای تحریمی درباره انتخابات
دو تشکل اصلاحطلب مجمع محققین و مجمع روحانیون مبارز که روحانیون چپ در آنها عضویت دارند به تازگی نشستی سیاسی را در تهران برگزار کردهاند.
اگرچه از این نشست، خبری به بیرون درز نکرده است لکن محمدعلی ایازی، از اعضای مجمع محققین که در این میتینگ حضور داشته درباره آن گفته است: در نشست مجمعِین مطرح شد که درباره انتخابات چه نظر و موضعی دارند و نظرسنجیها چه میگوید؟ با توجه به اینکه بیشتر از دو ماه با انتخابات فاصله نداریم اما زمینههای مشارکت و انتخابات سالم و رقابتی اساساً فراهم نیست. این هم یکی از مسائلی بود که در نشست، بحث و گفت وگو شد.
به گزارش شفقنا، او میافزاید: با توجه به صحبتهایی که مطرح شد، نظر مجمعین در مجموع این نبود که مردم را به مشارکت در انتخابات دعوت کنند یا دعوت نکنند. نظرشان بیشتر این بود که چگونه می توان در باره انتخابات سخن گفت و چگونه به جامعه گفته شود که وضعیت کشور درباره انتخابات چگونه است. بی شک امروز زمینههای رقابت وجود ندارد، به دلیل اینکه برای افرادی زمینه ثبتنام فراهم نشده است و کسانی که به صورت نادر ثبتنام کردهاند رد صلاحیت شدهاند.[3]
*پیش از این هم عنوان شده بود که عزم برخی چپهای ستادی بر "تحریم انتخابات" است و موضع متخذه در نشست مذکور نیز چیزی خارج از همین چارچوب نیست.
خط خیانت یعنی مشتی حزب و رجل سیاسی دور هم بنشینند اما راجع به انتخابات که یکی از اصلیترین مصادیق میثاق ملی است لکنت داشته باشند، سکوت کنند و یا اینطور ژست بگیرند که نمیشود مردم را به مشارکت دعوت کرد!
البته این نکته را هم باید افزود که موضع "نمیتوان مردم را به مشارکت دعوت کرد" همان تحریم انتخابات و در واقع یک لاپوشانی برای فرار از برخورد امنیتی و متهم نشدن به خیانت است وگرنه کیست که نداند رجال سیاسی هیچ شأنی جز دعوت مردم به انتخابات ندارند زیرا انتخابات یگانه مسیر مردم برای اصلاح امورات کشور است.
در عین حال، رجال حاضر در این گردهمایی از آنجا که حکما قصد تحریم انتخابات را داشتهاند، نخواستهاند به یک نکته مهم اشاره کنند و آن اینکه وقتی کسی احساس میکند نامزدی در انتخابات ندارد باید مسیر عقلانیت را برگزیند و ضمن مشارکت از گزینه "نامزد نزدیک" حمایت کند. مثل رفتار اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری سال 92 که نامزدی نداشتند اما از گزینه "نامزد نزدیک" حمایت کردند و با حسن روحانی به پیروزی رسیدند.
البته مردم و نظام سیاسی کشور از نشستی که امثال محمد خاتمی و موسویخوئینیها در آن حضور یافتهاند؛ انتظاری هم جز "تحریم انتخابات" نداشتند چه اینکه این هر دو پیش از این نیز در مقاطعی در میان چپهای تحریمی حضور داشتند.
مجددا تأکید میشود که راه مقابله با این فتنه از مسیر برخورد دو وجهی جهاد تبیین و مقابله امنیتی میگذرد.کسانی که دست به تحریم انتخابات میزنند و یا در قبال آن سکوت میکنند را در وهله اول باید در منابر رسوا کرد و در گام بعد نیز مورد برخورد امنیتی قرار داد. زیرا تحریم انتخابات، خیانت به مردم و نظام سیاسی است.
***
1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1427486
2_ https://irna.ir/xjPp2f
3_ https://fa.shafaqna.com/?p=1716000