نماینده‌ای که برای استیفای حق مردم و نظام اسلامی؛ حواشی رسانه‌ای را به ابزارهای قانونی مجلس از قبیل نطق، تذکر و... ترجیح می‌دهد؛ طبعا از شأن نمایندگی عدول کرده است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

 

وعده مخبر درباره گرانی‌ها

محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور رئیسی به تازگی طی سخنانی در در رویداد ملی جهاد مقدس (اجلاسیه جهادگران کشور) که همزمان با ۱۳ شهریور و سالروز حضور جهادی مقام معظم رهبری در زلزله ۱۳۴۷ فردوس، در مصلای امام خمینی (ره) این شهر برگزار شد، گفته است: سال قبل ۳۶۰ هزار میلیارد تومان یارانه برای گوشت، تخم مرغ، روغن و سایر اقلام دادیم اما چه کسانی از این یارانه‌ها استفاده کردند!؟

او می‌افزاید: افرادی که یک نسبت از این یارانه سهم داشتند اما هیچ استفاده‌ای نمی‌کردند. از طرفی یک فرد هم پس‌مانده ناهار و شام وی به اندازه نیاز یک ماه فرد دیگری بوده. این کجای عدالت است؟

به گزارش ایرنا، مخبر در ادامه تصریح می‌کند:

"با اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها حداقل یارانه هر فرد دست خودش است. هرچند اتفاقاتی در مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای افتاد اما به سرعت آرامش گرفته و با کاهش تورم این گرانی‌ها همچنان کمتر خواهد شد."[1]

*ما و همه مردم امیدوارم که دولت محترم در شعار "کاهش گرانی" موفق باشد.

***

زورگیرها و مجرمان خشن خودشان را مرده فرض کنند

4 زورگیر خشن طی 3 ماه در تهران مجازات شدند

ایسنا: قوه قضاییه به تازگی گزارشی درباره اقدامات این قوه در 3 ماه گذشته برای برخورد با سارقان مسلح و جرائم خشن منتشر کرد.

طبق این گزارش، تنها در 3 ماه گذشته، 4 سارق و مجرم خشن در تهران به دار مجازات آویخته شده‌اند. 2 نفر در پرونده یک سرقت مسلحانه از طلافروشی در کرج، یک نفر به جرم ایجاد رعب و وحشت در شرق تهران و دیگران به جرم شلیک به سمت مأموران نیروی انتظامی.

دادستان کشور نیز در همین رابطه گفته است: کسانی که به هر نحوی سلاح سرد یا گرم استفاده کنند؛ چنین اقداماتی از مصادیق محاربه محسوب می‌شود و بدون چشم‌پوشی مجازات محارب را در پی خواهند داشت؛ اگر دادگاه تشخیص دهد، چه بسا در همان محلی که این جنایت را مرتکب شدند، مجازات شوند تا مردم شاهد و ناظر باشند.[2]

*دقت شود که نظام اسلامی و عدالت‌گرایی آن هرگز خشن نیستند و "مجازات اعدام" نیز جز در موارد خاص مقتضی نیست.

اما در همین چارچوب رئوفانه هم امنیت مردم، فساد مالی مسئولان و آبروی نظام اسلامی هرگز قابل مداهنه و سازش نیست و قانونگذار نسبت به این قضیه حساسیت بالایی دارد.

از جمله این حساسیت‌ها نیز مسئله ایجاد ناامنی و رفتارهای خشن خیابانی است که نظام اسلامی با دقت بالایی مراقب آنست و اعدام 4 مجرم خشن تنها در 3 ماه اخیر در تهران بزرگ نشان از این دارد که پای هیچ تهدید لفظی یا نمایشی در کار نیست و مجرمان خشن باید از هم‌اکنون خودشان را مرده فرض کنند.

تأکید می‌شود که هیچکس نباید و نمی‌تواند که از مجازات فردی دیگر خشنود باشد. اما امنیت مردم و آبروی نظام اسلامی خط قرمز است و پلیس و قوه قضائیه هم نشان داده‌اند که توانمندی لازم برای حفظ آن امنیت و این آبرو را دارند.

***

 

نماینده‌ای که روش نمایندگی را نمی‌داند!

مسعود پزشکیان، فعال اصلاح‌طلب و نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی اخیراً در اظهاراتی که عصر ایران آنها را منتشر کرد، در پاسخ به این سؤال که "شما در زمان ریاست لاریجانی در مجلس بودید و هم در زمان ریاست قالیباف، تفاوت عمده‌ این دو مجلس چیست؟ " گفته است:

"به قول خودشان مجلس را یکدست کرده‌اند. در نتیجه این‌ جوری نیست که حتی طرح‌ها و لوایح نیاز به یک تعامل یا استدلال یا شکل گرفتن بین گروه‌ها داشته باشد و بر روی آنها بحث شود. معمولاً وقتی که یک تصمیمی می‌گیرند دیگر رأیش را گرفته‌اند. مجالس دیگر اینجوری نبودند. حداقل یک موضوعی وقتی به مجلس می‌آمد باید حالت اقناعی پیدا می‌کرد. اینجوری نبود که یک طرحی را یک جریانی بیاورد و به این سادگی بتواند رأی بیاورد. قبل از این باید نظر آن جمع و مجموعه را جلب می‌کردی تا می‌توانستی رأی بگیری الان اینجوری نیست. اینها اگر دلشان بخواهد هر مصوبه‌ای را بیاورند که رأی بیاورد رأی می‌آورد. فرقش این است."

او می‌افزاید: اگر تصمیم بگیرند، رأی می‌گیرند –و- حتماً قانع هم می‌شوند. با هم حرف می‌زنند و می‌گویند قانع می‌شویم. یعنی نوع قانع شدن که مطرح نیست. می‌گویند ما قانع شدیم و قبول داریم. خیلی وقت‌ها که نمی‌شود بلند شد و اگر بلند شوی فقط وقت تلف می‌کنی. وقتی یک جریانی و سلیقه‌ای می‌خواهد یک حرفی را بزند خیلی راحت رأی می‌گیرند و می‌برند.

پزشکیان همچنین تصریح می‌کند: در بحث برجام اگر دولت قبل بود تا حالا در مجلس یک عده داد و بیداد راه انداخته بودند آقا چه کار دارید، می‌کنید؟ چرا نمی‌گویید؟ طرح به مجلس می‌بردند و مصوب می‌کردند که دولت حق ندارد این کار را بکند اما الان همان چیزهایی را هم که مصوب کردند «حق ندارد»، همان کارها را می‌کنند و به آن شکل هم صدایی درنمی‌آید البته من معتقدم شورای عالی امنیت ملی باید این کار را کند.[3]

*سخنان آقای پزشکیان در صورتی که ایشان یک فعال سیاسی خارج از مجلس بودند، می‌توانست مسموع باشد. اما هنگامی که شخص ایشان هم یکی از نمایندگان مجلس فعلی هستند اما لام تا کام در نطق و تریبون‌های مجلسی‌شان خبری از این انتقادات نیست و مردم و افکار عمومی هم ایشان را به چنین انتقاداتی نمی‌شناسند پس باید گفت که اظهارات ایشان از وزانت لازم برخوردار نیست.

این اظهارات همچنین جدای از آنکه یک دورنگی با مردم ارزیابی می‌شود (از لحاظ اینکه نماینده آزاد است در تریبون مجلس سخنان خود را بگوید و مشخص نیست چرا پزشکیان از این کار استنکاف دارد!) اما حائز وجه واقعیت هم نیست.

مثلا همه می‌دانیم که در مجلس یازدهم دیدگاه‌های به شدت متفاوتی در بحث "صیانت از کاربران در فضای مجازی" وجود دارد. و یا همینطور در مسئله حذف ارز 4200 و عملکرد دولت در این زمینه، سخنان متفاوتی از مجلس شنیده می‌شود. ضمن اینکه در بحث عملکرد وزرای دولت هم نظرات متفاوت زیادی به گوش می‌رسد.

اکنون آیا الحق و الانصاف این قضایا با آنچه که آقای پزشکیان روایت کرده‌اند تطابق دارد؟

مجددا تأکید می‌شود که اظهارات پزشکیان ولو حتی اگر در بخش‌هایی هم صحیح باشد اما باز هم واجد ارزش چندانی نیست زیرا او به جای استفاده از تریبون مجلس که مخصوص همین قبیل اظهارات برای استیفای حق مردم و نظام اسلامی است؛ صرفا از تریبون رسانه‌ها استفاده می‌کند که این رفتار هرگز به روراستی و یکرنگی تفسیر نمی‌شود.

***

1_ https://irna.ir/xjKsRC

2_ isna.ir/xdMn2f

3_ asriran.com/003aq3

برچسب‌ها