سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** شتاب در واکسیناسیون نتیجه تلاش دولت روحانی است!
روزنامه سازندگی در مطلبی با عنوان «از کاشت تا برداشت» نوشت:«مسعود پزشکیان نماینده مجلس ایران می گوید قراردادهای واکسن در دولت حسن روحانی بسته شد و پول آن پرداخت شد. امکان ندارد بدون سفارش بتوانیم واکسن وارد کنیم؛ حتی اگر پول دست ما باشد. دولت فعلی مشکلات گمرکی و حمل و نقل را برطرف کرد؛ این دولت هنوز واکسنی سفارش نداده است».
روزنامه اعتماد نیز در مطلبی با عنوان «از سیل سفارش و برهوتِ واکسن تا واکسیناسیون سیلآسا» نوشت:« حامیان دولت رییسی و مخالفان دولت روحانی از اینسو و آنسو وارد گود شده و فعالیتها و تاکید ...می کنند...که تنها علت پایان فصل خزان واکسن در دولت روحانی و آغاز بهار پربرکتش در دولت رییسی، همین تفاوت رییس این دو دولت و البته وزیرانشان بوده است».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«بخش قابلتوجهی از این میزان واکسن وارد شده به کشور، توسط مسوولان دولت دوازدهم سفارش و خریداری شده که به هر دلیل تاکنون امکان ورودشان به کشور محقق نبود اما در این مدت، بخشی بهدلیل همان همبستگی و همکاری میان بخشهای مختلف و نهادها و ارگانهای گوناگون پس از تشکیل دولت سیزدهم وارد کشور شده است».
فعالین و رسانه های اصلاح طلب به راحتی به فهم و شعور مردم توهین می کنند. البته از جماعتی که یکروز گفته بود «برجام فتح الفتوح اقتصادی است» و روز دیگر گفت «هدف از برجام اصلا اقتصادی نبود» و یکروز گفت «در 100 روز گشایش اقتصادی ایجاد می کنیم» و روز دیگر گفت«ما نگفتیم،کدام آدم عاقلی چنین حرفی می زند» انتظاری بیش از این نیست.
و اما در ماجرای واکسیناسیون، در مقطعی که دولت روحانی روی کار بود، به جهت سوءمدیریت دولت با نواقص عمده و قابل توجهی روبرو بودیم، یکی از موارد مذکور، خرید واکسن و اجرای واکسیناسیون در کشور بود.
در آن مقطع دولتمردان و رسانه ها و فعالین اصلاح طلب به هیچ عنوان به این مسئله اشاره نمی کردند که واکسن ها سفارش داده شده و خریداری شده و باید چند ماهی سپری شود تا به دستمان برسد.
دولتمردان و رسانه های اصلاح طلب نه تنها چنین اظهارنظری نداشتند بلکه مدعی بودند که به دلیل نپیوستن به FATF و مسئله تحریم ها، امکان خرید واکسن به صورت انبوه وجود ندارد.
در همین رابطه «علی ربیعی» سخنگوی دولت روحانی- دی ۹۹- در نشست خبری گفت:«در مورد واکسن کرونا، قبلاً همکاران من در وزارت بهداشت توضیحات مفصلی ارائه دادند، در مورد انتقال پول بنابر قوانین تحریم و قواعد FATF چندین مرحله انتقال پول با مشکل مواجه شد و با موانعی رو به رو بودیم. به طور کلی نپیوستن به FATF آثار خود را نشان خواهد داد قبلا نیز دولت دیدگاه خود را در این زمینه اعلام کرده بود».
همچنین «عبدالناصر همتی» رئیس سابق بانک مرکزی و کاندیدای اصلاح طلب انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰- آذر ۹۹- گفت:«از آنجا که خرید واکسن کرونا (covax) باید از مسیر رسمی سازمان بهداشت جهانی انجام گیرد تاکنون هر طریقی برای پرداخت و انتقال ارز مورد نیاز به خاطر تحریم غیرانسانی دولت آمریکا و ضرورت اخذ مجوز اوفک با مانع مواجه شده است».
علاوه بر این «علی مطهری» نماینده عضو لیست امید در مجلس دهم گفت:«دلیل باطل شدن سهمیه واکسن ایران، قرارداشتن در لیست سیاه FATF است».
پس از این اظهارنظرها، رسانه های اصلاح طلب همصدا با رسانه های معاند از جمله بی بی سی فارسی و صدای آمریکا، در یک فضاسازی بزرگ رسانه ای مدعی شدند که چون ایران به FATF نپیوسته است، واکسن کرونا به ایران وارد نشده و شرط تغییر در واردات واکسن کرونا، تجدیدنظر ایران در مسئله اف ای تی اف است.
تا روز آخر دولت روحانی نیز داستان همین بود. حالا ایران نه از لیست سیاه FATF خارج شده و نه دولت بایدن در تحریم های ضدایرانی تجدیدنظر کرده است؛ تنها اتفاقی که رخ داده این است که دولتِ خسته کنار رفته و دولتی با مدیریت جهادی روی کار آمده است.
اما جریان اصلاح طلب به دلیل بی صداقتی با مردم حاضر نیست به این واقعیت بدیهی اذعان کرده و به همین خاطر مشغول آسمان ریسمان به هم بافتن است.
** تنها راه خروج از بحران،پیمودن راه اصلاحات است
«مرتضی مبلغ» معاون سیاسی وزیر کشور دولت اصلاحات در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:« به دلیل شرایط سختی که امروز رقم خورده وتصلبی که حاکمیت نسبت به اصلاحطلبان و برخی رویکرد های نادرست و بحران ساز از خود نشان میدهد کار اصلاحطلبان روز به روز سخت تر شده است و تعداد بیشتری از اعضای جامعه به تدریج به این نتیجه میرسند که اصلاحات امکان پذیر نیست و این روند برای نظام و جامعه بسیار مخاطره آمیز است. زیرا تنها راه برون رفت از مشکلات و بحرانها پیمودن راه اصلاحات وتن دادن حاکمیت به اصلاحات است. همه به ویژه حاکمیت باید به هر شکلی شده به این باور برسند که چاره ای جز تن دادن به اصلاحات جدی و واقعی ندارند».
مبلغ در بخش دیگری از این مصاحبه در پاسخ به این سوال که «شما از نارضایتی های گسترده مردم صحبت کردید. مگر مشکلات اقتصادی در دولت روحانی که منتسب به اصلاحطلبان بود رخ نداد؟» گفت:«بله؛اما دلایل بروز مشکلات متنوع بود که بخشی از آن به دولت و ناکارآمدیها و ناتوانی های دولت باز میگشت. دلایل عمده تر و گسترده تر از بیرون بردولت تحمیل شده بود. به عنوان مثال برخی سیاستها و رویکردهای اشتباه و مشکل ساز در عرصه داخلی،خارجی، اقتصادی و فرهنگی که در حاکمیت دنبال میشد آثار زیان بار آن الزامأ بر دولت هم تحمیل میشد».
این فعال اصلاح طلب افزود:«عملکرد و دخالت دستگاههای موازی در کار دولت که بخش عمده ای از اقتصاد کشور نیز دراختیار آنهاست،سیاه نمایی گسترده صداوسیما و دستگاه های تبلیغاتی عظیم مخالف دولت و از همه مهم تر خارج شدن غیرقابل پیش بینی ترامپ از برجام و بازگشت تحریمها وبروز پدیده خانمان سوز کرونا از جمله چالش های پیش روی دولت روحانی بود.این مسائل همه در بروز شرایط ناگوار موثر بود اما اتفاق ناجوانمردانهای که رخ داد آن بود که رقبا و مخالفان دولت با امکانات عظیم عملیاتی و رسانه ای تلاش کردند همه مشکلات را در افکار عمومی متوجه دولت روحانی کنند و آنها را در بدترین وضعیت در منظر افکار عمو میقرار بدهند.این امر به اصلاحطلبان در افکار عمو میآسیب جدی وارد کرد».
بزرگترین دروغ اصلاح طلبان این است که خود را «اصلاح طلب» می نامند. آیا طیفی که به دلیل شکست در انتخابات، رأی مردم را لگدمال کرده و کشور را چندین ماه به آشوب و التهاب می کشد، خواستار اصلاح امور کشور است؟!
آیا جریانی که حامی درجه یک مدیران نجومی بگیر است و این مدیران متخلف را ذخیره نظام معرفی می کند، به دنبال اصلاح امور کشور به نفع مردم است؟!
طیفی که مفسدان گردن کلفت اقتصادی را کارآفرین برتر و نخبه معرفی می کند، در پی اصلاح امور کشور است؟!
جماعتی که دولت آمریکا را کدخدا می نامد و مدعی است که باید همچون برده ای در مسلخ و بره ای در مذبح، در خدمت آمریکا باشیم، خواستار اصلاح امور کشور است؟!
جریانی که مدعی است توان دفاعی و قدرت موشکی ایران قابل معامله است و باید برای رضایت خاطر انگلیس، فرانسه و آلمان، بُرد موشک های ایران را کاهش دهیم، به دنبال اصلاح امور کشور به نفع مردم است؟!
آیا طیفی که در آن حسین فریدون ها و مهدی جهانگیری ها و شبنم نعمت زاده ها و مهدی آخوندی ها و مهدی هاشمی ها و نجفی ها و...حضور دارند، در پی اصلاح امور کشور است؟!
آیا جماعتی که دلار 3 هزارتومانی را تحویل می گیرد و دلار 26 هزارتومانی تحویل می دهد و مسکن متری 3 میلیون تومان را تحویل گرفته و متری 30 میلیون تومان تحویل می دهد، به فکر اصلاح امور کشور به نفع مردم است.
کارنامه جریان اصلاح طلب آنقدر سیاه است که با هیچ شعبده بازی و ترفندی پاک نمی شود. راه پیشرفت کشور و خروج از وضع موجود اقتصادی، دقیقا عکس مسیری است که جریان به اصطلاح اصلاح طلب نشان می دهد.
** شرق: چرا جریان انقلابی مثل ما «قبیله گرا» نیست؟!
روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «خط قرمز اصولگرایان» نوشت:«نخستین اعتراضات به انتصابات رئیسی از سوی اصولگرایان شروع شد...فعلا به صورت مصداقی این استاندار سیستانوبلوچستان است که مورد ترکش حملات اصولگرایان قرار گرفته است».
جریان انقلابی «قبیله گرا» نیست و این یکی از تفاوت های بارز این جریان با طیف اصلاح طلب است.
طیف اصلاح طلب، قانون، منافع ملی و عزت مردم کشورمان را قربانی منافع حزبی، قبیله ای و فردی خود می کند.به یک نمونه توجه کنید؛ در سال 94 روزنامه شرق در تیتری مشهور نوشت «امضای کری تضمین است؛ اطمینان تهران از اجرای برجام».
«مهدی رحمانیان» مدیرمسئول روزنامه شرق چندی بعد درباره چرایی بزک دولت اوباما و مبالغه درباره برجام اذعان کرد:«من مبالغه را قبول دارم. این مبالغهها باید میشد به این خاطر که فضا خیلی فضای تنگ و ترشی بود، دولت باید در حقیقت این موضوع را قدری بزک میکرد که بتواند حرفش را به کرسی بنشاند».
مدیرمسئول روزنامه اصلاح طلب شرق در این مصاحبه صراحتا اذعان کرده است که برای اینکه برجام از سد افکارعمومی عبور کند، آن را بزک کرده و مبالغه کردیم! تیتر تاریخی «امضای کری تضمین است» یک مصداق از قبیله گرایی اصلاح طلبان است.