سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
"انقلابیون پشیمان"؛ بلای جان انتخابات
مرتضی الویری، از فعالان اصلاحطلب در بخشی از یک مصاحبه با خبرآنلاین پیرامون وضعیت سیاسی کشور اظهار کرده است:
"من معضل این کشور را فراتر از نسل Z میبینم، من که نسل زدی نیستم بلکه فردی هستم که به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی اول رای دادم و به قانون اساسی دوم رای منفی دادم. همچنین در همه مراحل حضور داشتم. با این وجود کسی هستم که امروز ابراز نگرانی میکنم. وای به حال آن جوان ۱۸ و ۲۰ سالهای که به هیچوجه سوابق انقلاب و واقعیتهای گذشته را مشاهده نکرده و آینده روشنی برایش متصور نیست، میخواهم بگویم که قضیه فراتر از اینها است."
او در اظهارات خود کنایههایی را نسبت به انتخابات کشور نیز مطرح میکند.[1]
*یکی از چالشهای فعلی که انقلاب اسلامی ایران در مسیر پیشرفت خود با آن مواجه شده است چالش "انقلابیون پشیمان" و پیرمردهای خسته است...
کسانی که یک عمر بر مناصب نظام نشستهاند و مال و آبروی خود را از همین مسندنشینی به دست آوردهاند اما امروز که به کبر سنی رسیدهاند و باید در قبال نان و نمکی که خوردهاند مسئول باشند اما به یکباره ژست منتقد و حتی اپوزسیون میگیرند و میخواهند حتی از پشیمانی و خستگی خودشان هم پله بسازند.
فرض بگیریم اظهارات الویری درباره وجود نگرانیهای وسیع و ناامیدی صحیح باشد...
آیا وظیفه یک مسئول سابق و یک رجل سیاسی دمیدن بر نگرانیهاست یا امید معقول دادن، مشارکتجو بودن و دور داشتن مردم از هیجانات کاذب؟
ما از آقای الویری که در سخنانشان هیچ تأکیدی بر حضور در انتخابات به هر قیمتی وجود ندارد، میپرسیم که آیا مردم یک جامعه برای اصلاح امور و نگرانیهای خود هیچ راهی جز صندوق رأی دارند؟!
پاسخ این سؤال مشخص است. مگر اینکه الویری از بانیان تحریم انتخابات و جنگ خیابانی باشد و مطرح شدن گزینه "اسلحه" پس از عبور از صندوق رأی را جایز بداند.
بماند که اظهارات الویری اساسا صحیح هم نیستند و نظام جمهوری اسلامی علیرغم تمام ضعفها اما در مسیر حل مشکلات و پیشرفت قرار دارد و ناامیدی نه بلیّهای عمومی که ابتلای ذهنی تعدادی توییتری و پیرمرد انقلابی خسته است.
***
"آنها" دشمنان مردماند
یک یادآوری حقوقی برای معاون حقوقی
محمد دهقان، معاون حقوقی رئیسجمهور در مصاحبه با ایلنا با بیان اینکه دشمنان ما دوباره به تحریم انتخابات روی آوردند، اظهار داشت: طبیعتا کسانی که اعتقاد به این نظام، ملت و کشور دارند و امنیت و پیشرفت این کشور را دوست دارند، نمیتوانند با دشمنان ما همراه شوند و حتما باید ارادهای بر این داشته باشند که مردم را به شرکت در انتخابات تشویق کنند.
او همچنین تصریح میکند: از جناحها و گروهها انتظار است مردم را به شرکت در انتخابات تشویق کنند یا اگر حداقل تشویق مردم را در دستور کارشان قرار ندادند، حتما انتظار است که حداقل مردم را ناامید نکنند.[2]
*آقای دهقان از مسئولان دلسوز و نجیب کشور هستند. لکن باید این یادآوری را خطاب به ایشان روا داشت که رجال و گروههای سیاسی هیچ شأنی به جز تشویق و ترغیب مردم به انتخابات ندارند و لذا این گزاره که "اگر تشویق نمیکنید حداقل ناامید نکنید" گزاره درستی نیست.
در واقع این وظیفه ذاتی آنهاست و کسی که از وظیفهاش عدول میکند عملا از جایگاه خود سقوط کرده است.
لذا نمیتوان ولو در حالت کنایه یا شوخی هم حتی به آنها گفت حالا که تشویق نمیکنید پس لااقل ناامید نکنید! چون این گزاره غیر منطقی است و حزب و گروهی که به انتخابات دعوت و مردم را امیدوار نکند عملا مخالفی است که وارد فاز شورش مسلحانه شده است.
گفتنیست مقام معظم رهبری در یکی از بیانات اخیرشان، مخالفان انتخابات را مخالف نظام و اسلام قلمداد کردند.[3]
***
آیا مردم "رأی خوب" را تکرار میکنند؟!
غلامعلی محمدی، رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور، روز پنجشنبه گذشته طی سخنانی در آیین افتتاح خط تولید موتورسیکلت برای اشتغال زندانیان در قم با اشاره به این که اشتغال در پیمودن راههای تعالی مادی و معنوی بسیار تاثیرگذار است، تصریح کرد: همانطور که فقر ریشه بسیاری از مشکلات است، اشتغال نیز موجب نشاط و شادابی و اعتماد به نفس است و این موضوع مهمترین نقشه راه در مسیر اصلاح و تربیت زندانیان است.
به گزارش ایرنا، وی با تاکید بر این که ما از همه فرصتها برای توسعه اشتغال زندانیان استفاده میکنیم، گفت: یکی از مهمترین این فرصتها، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و کارآفرینان است، با تلاش صورت گرفته، خدمات تولیدی زندانیان از مالیات معاف است و ما به دنبال این هستیم که این موضوع قانون دایمی شود.
محمدی همچنین بیان کرد: تسهیلاتی که مجلس شورای اسلامی برای توسعه اشتغال زندانیان درنظر گرفت جای تقدیر و تشکر دارد.[4]
*کسی مدعی معصومیت مجلس یازدهم یا ایرادات آن نیست اما نمیتوان انکار کرد که طی 4 سال اخیر هرجا شاهد تحولی به نفع مردم بودهایم؛ پای مجلس انقلابی یازدهم در میان بوده است.
تحولاتی نه مستتر در لابهلای بخشنامهها و دستورها بلکه تحولاتی ملموس و غیر قابل انکار از قبیل افزایش حقوق سربازان، طرح کالابرگ، مشوقهای فرزندآوری، نظام رتبهبندی معلمان، نسخ قانون تغییر ساعت رسمی کشور، حمایت از گزارشگران فساد و...
مقولاتی که در ادامه آنها، ورود مجلس به مسئله مهم اشتغال زندانیان نشان میدهد که همگی در پارادایم "خدمت اقتصادی به مردم" قرار داشتهاند.
دقت شود که این رخدادهای خوب که البته نسبت به ایرادات مجلس تفوّق و برتری دارند جملگی اثر "رأی خوب مردم" در انتخابات سال 98 هستند.
رأی خوبی که نشان داد چگونه میتواند منجر به تغییر در زندگی مردم و جوانان عزیز ایران باشد.
این عبرت البته برای "رأی بد" نیز قابل خوانش است و اگر مردم در 4 سال قبل رأی بد داده بودند؛ طبعا امروز شاهد این سطح از خدمات مجلس نبودند.
***
1_ khabaronline.ir/xkSrr
2_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1441846
3_ mshrgh.ir/1562028
4_ https://irna.ir/xjPGdK