معاون دیوان محاسبات کشور گفته است: رویکرد جدید دیوان‌، پیگیری مباحث مربوط به "ترک فعل مدیران" است.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

"گرانی اجاره‌بها و مسکن" نیازمند ورود قوه قضائیه

حجت‌الاسلام سیداحمد مرتضوی مقدم، رئیس دیوان عالی کشور، طی سخنانی در گردهمایی حقوقی در دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه امروز کشور ما با چالش‌هایی در زمینه اقتصاد، ضعف مدیریتی و هجمه مواجه است، گفت: حملههای ترکیبی علیه کشور ما برای ایجاد ناامیدی، رعب و وحشت، ناامنی، القای ناتوانی و شبهه‌افکنی در ضروریات دین به شدت ادامه دارد.

وی در ارتباط با ضعف مدیریتی در برخی از بخش‌ها تصریح کرد: برخی مدیران ما شایستگی مدیریت در برخی پستها را ندارند و یا انگیزه کار و درکی از واقعیت کشور ندارند و همین ضعف مدیریت باعث می‌شود در خط دشمن حرکت کنند.

به گزارش ایلنا، حجت‌الاسلام مرتضوی مقدم گفته است: مردم سرمایه جمهوری اسلامی ایران هستند و این سرمایه را باید حفظ کنیم...در حال حاضر عده ای در کشور ناخواسته و با کج‌ سلیقه‌گی و ناخواسته این سرمایه را هدف گرفته و موجب نارضایتی مردم می‌شوند، گاهی با یک حکم ناعادلانه یک خانواده و جامعه ناامید می‌شود و یا در ادارات دولتی عدم پاسخگویی و بدرفتاری با ارباب رجوع موجب نارضایتی مردم می‌شود، این در حالیست که در جمهوری اسلامی نباید اینگونه باشد.[1]

*در اقتفای سخنان راهبردی حجت‌الاسلام مرتضوی‌مقدم و اشاره‌های او به ارتباط ضعف مدیریت اجرایی با طراحی دشمن؛ بیان این نکته ضروریست که از قوه قضائیه بعنوان مدعی‌العموم انتظار می‌رود اگر ضعف محرز و قابل اثباتی را در مجموعه مدیریت اجرایی کشور می‌بیند؛ در فرایندی کاملا شفاف و با پیوست رسانه‌ای؛ به عرصه برخورد با این ضعف‌ها وارد شود و نتایج برخوردهای خود را نیز عیان و اثبات کند.

از این جمله می‌توان به مسئله نبود نظارت کارا بر بازار قیمت‌ها اشاره کرد که بحث ضعف اجرایی در آن محرز است.

مزید اطلاع اینکه مثلا ماجرای "تعیین سقف برای اجاره‌بهای مسکن" که مصوبه سران قوا را هم داشت اما عملا اجرا نشده و بر زمین مانده است.

و این نکته هم پر واضح است که مردم در بحث مسکن و اجاره‌بها با مشکلات جدی و گرانی بیقاعده‌ای مواجه هستند...

مشکلاتی که اگر با ورود مدعی‌العموم به چرایی نبود نظارت اجرایی در این باب همراه نشود؛ سبب ایجاد نارضایتی و تقویت‌کننده "فتنه اقتصادی" خواهد بود.

***

داستان‌هایی از حاج‌قاسم که نشنیده‌ایم!

زندگی شهید سلیمانی اگرچه در بعد مجاهدت نظامی و فرماندهی جبهه مقاومت؛ ظهور و بروز بیشتری دارد لکن برای پی بردن به ابعاد مختلف شخصیت او و فهم اینکه حاج‌قاسم چطور حاج‌قاسم شد؛ باید در همه ابعاد به مطالعه منش او پرداخت.

مطالعه‌ای که به جوشش یک حاج‌قاسم واقعی و در دسترس از درون ما و در نهایت، حاج‌قاسم شدنِ هریک از ما منجر شود.

چه اینکه رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار اخیر خود با خانواده و اعضای ستاد بزرگداشت سردار سلیمانی تصریح کردند که "باید همه سعی کنیم خصوصیات او را در خود بوجود آوریم."[2]

*آنچه که در ادامه می‌خوانید؛ ابعادی از شخصیت شهید سلیمانی و منش فردی اوست که او را واقعی‌تر از چیزی که عده‌ای تبلیغ می‌کنند، نشان خواهد داد.

فردی واقعی که گاهی مثل همه‌ی ما بود و با عقلانیت و انتخاب مسیر درست؛ "حاج‌قاسم" شد...

1_ حاج‌قاسم اگرچه بارها گفته بود که دختران بدحجاب را هم دختر خود می‌داند اما هم‌او بود که به یک مهماندار هواپیمای بدحجاب؛ برادرانه تذکر داده بود که حجابش را اصلاح کند.

و هم‌او بود که روی جلد کتاب "من زنده‌ام" که عکس بانوی نویسنده چاپ شده بود؛ کاغذ چسباند تا نامحرمی عکس زن ایرانی را نبیند.[3]

2_ جان او نه تنها برای اهل سنت و دختران بدحجاب سپر بود بلکه حاج‌قاسم حامی هرکسی بود که برمی‌گشت و برای قانون نظام جمهوری اسلامی احترام قائل می‌شد.

او یکی از حامیان بزرگ طرح "ارائه تأمین امنیتی به اشرار تواب" بود.

طرحی که به اشرار جنوبشرق کشور پیغام می‌داد آغوش نظام اسلامی برای کسانی که توبه کنند و اسلحه را بر زمین بگذارند؛ باز است.

حاج‌قاسم در این راه حتی فکر کسب و کار اشرار تواب را هم کرد و "طرح احرار" (ارائه چاه‌های آب به توابینی که کار کشاورزی را آغاز کنند) را به اجرا گذاشت.

3_ حاج‌قاسم یک مهمان‌نواز به تمام معنا بود.

ساده بود و سادگی را دوست داشت. اما وای به روزی که احساس می‌کرد چیزی مهمانش را آزار داده یا از اسباب همان پذیرایی ساده چیزی کم بوده است.

کسی تاب دادوبیداد حاجی را نداشت اگر مثلا غذای مهمان‌ها دیر می‌رسید.

عصبانی می‌شد و می‌گفت شماها می‌خواهید آبروی مرا ببرید.

و همه فرار می‌کردند...

4_ برای رفاقت صحیح حرمت زیادی قائل بود.

همانطور که اگر متوجه می‌شد فلانی آدم سالمی نیست بلافاصله از او فاصله می‌گرفت اما هوای رفقایش را هم چنان داشت که نگو و نپرس!

یک بار که در یکی از دولت‌های سابق؛ یکی از بچه‌های لشکر 41 ثارا... شده بود رئیس میراث فرهنگی یکی استان‌ها؛ حاج‌قاسم دعوتش را برای افتتاح یک دفتر گردشگی کوچک در مرکز استان پذیرفته بود.

برنامه خیلی کوچک بود و ربطش به فرماندهی سپاه قدس هم نامعلوم بود اما حاج‌قاسم از رفیقش نمی‌گذشت.

او حتی یکبار در نیمه شبِ برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری که وقت اخذ رأی به پایان رسیده بود؛ به ستاد قالیباف رفت و به قول خودش با "باقر" دیداری تازه کرد. رفاقت صمیمانه قاسم و باقر؛‌ زبانزد خاص و عام بود.

5_ وقت اگر اجازه می‌داد؛ اهل گشت و گذار بود.

فرزند عشایر بود و میانه‌ی خیلی خوبی هم با طبیعت و محیط زیست داشت.

بارها شده بود که در اقتضای وقت با دوستانش که حالا پیر شده بودند؛ به روستای مادری‌اش می‌رفت و در کوه و دشت‌های اطراف گردش می‌کرد.

حاجی در آن گشت و گذارها گاهی هم کنار آتش می‌نشست و از خاطره‌های دورش در دوران نوجوانی و کودکی می‌گفت.

***

"پیگیری ترک فعل مدیران"؛ رویکرد جدید دیوان محاسبات

محمدعلی زهره‌ای، معاون اجرایی و پشتیبانی دیوان محاسبات کشور اخیراً طی سخنانی در یک جلسه استانی گفته است: مباحث مربوط به ترک فعل مدیران در دستور کار دیوان‌محاسبات کشور و استانها است که این امر به عنوان رویکرد جدید دیوان‌محاسبات دنبال می شود.‌

به گزارش ایرنا، وی می‌افزاید: دیوان‌ محاسبات به عنوان یک دستگاه نظارتی، وظایفی را عهده‌دار است که در راستای تحقق آن تلاش می‌کند.

زهره‌ای خاطرنشان کرد: سیاست گذاری‌ها در دیوان‌محاسبات با دیدگاه تحولی و برگرفته از تصمیمات و راهکارهای مجلس شورای اسلامی است.‌

وی گفته است: اگر دستگاه های نظارتی وظایف خود را به درستی به انجام برسانند، بسیاری از اتفاقات رخ نخواهد داد.[4]

*این صحبت‌ها به لحاظ عقلانیت حکومتی و منطق اجرایی در حدی از اهمیت و راهبری قرار دارند که به سادگی می‌توان گفت اگر شاهد "ورود جدی نهادهای نظارتی به مبحث ترک فعل مدیران" باشیم؛ یقینا برخی مشکلات اقتصادی کشور(از جمله گرانی بیقاعده در برخی بخش‌ها) در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بسا در چند روز رفع خواهد شد.

دقت شود که جامعه هم در این زمینه وظایفی دارد و تمام کار بر دوش مسئولان قضایی و نظارتی نیست!

به این معنی که مردم هم باید در جایگاه شهروندی خود؛ ورود دستگاه‌های نظارتی به مبحث ترک فعل مدیران اجرایی ناکارآمد را به هر نحو ممکن مطالبه کنند.

زیرا در این صورت است که می‌توان انتظار بهبود بیشتری در اجرائیات کشور داشت.

در اقتفای سخنان مهم معاون دیوان محاسبات، بیان این نکته هم ضروری به نظر می‌رسد که این اعلام نشان داد دیوان محاسبات صرفا مختص پیگیری مباحث مربوط به بودجه نیست و می‌تواند کارایی و توانمندی بیشتری هم داشته باشد.

کارایی و توانمندی بیشتری که ما و مردم امیدواریم در دوران ریاست جدید این دیوان؛ با جدیت به منصه ظهور برسد و مردم را از شرّ مشکلاتی مثل "گرانی بیقاعده" رهایی ببخشد.

***

1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1315127

2_ https://khl.ink/f/51619

3_ mehrnews.com/xs2Pf

4_ https://irna.ir/xjLpkH

برچسب‌ها