پس از ارائه این درخواست و برگزاری جلسات مشترک بین مسئولان فوتبال دو کشور، کمیته برگزاری مسابقات AFC اواخر ماه ژانویه اعلام کرد که چنانچه وضعیت سیاسی دو کشور ایران و عربستان به حالت عادی بازنگردد در تاریخ 15 مارس (25 اسفند) نسبت به برگزاری دیدار تیمهای این دو کشور تصمیمگیری خواهد کرد که در نهایت نیز حکم صادره با یک روز تأخیر اعلام شد.
بر مبنای رأی صادره از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا، تأکید شد روابط سیاسی ایران و عربستان به روال عادی خود بازنگشت، درنتیجه کشور سوم تنها راهحل است.
در نتیجه تاریخ امروز 10 فروردین برای اعلام رأی نهایی دو کشور و معرفی کشور سوم برای میزبانی تعیینشده که هنوز واکنش خاصی از سوی مسئولان فدراسیون فوتبال ایران اتخاذ نشده است.
*هزینه دوچندان روی دوش تیمهای ایرانی
رفتارهای صورت گرفته از سوی عربستانیها در مقوله ورود سیاست به فوتبال، موجب شده بود تا مسئولان فوتبال ایران پس از جلسهای که در کنفدراسیون فوتبال آسیا برگزار شد، تأکید داشته باشند که اگر رأی به نفع عربستان صادر شود موضوع را به فیفا میکشانند و البته باشگاههای ایرانی نیز در اظهاراتی اعلام کرده بودند که در صورت صدور این رأی به نفع عربستان از لیگ قهرمانان آسیا کنارهگیری خواهند کرد اما پس از اعلام رأی AFC مبنی بر بازی در کشور سوم که بهنوعی اجابت خواسته عربستانیها محسوب میشود، تاکنون اظهارنظر یا موضعگیری خاصی از سوی مسئولان فوتبال ایران اتخاذ نشده است.
بر اساس برآورد صورت گرفته، هزینه برگزاری یک مسابقه در کشور ثالث برای سه تیم ایرانی حاضر در لیگ قهرمانان آسیا، هزینهای حدود 650 میلیون تومان خواهد شد که برای هر سه باشگاه مشکلساز خواهد بود زیرا این هزینه در بودجه تیمها لحاظ نشده و فشار زیادی را به این باشگاهها وارد خواهد کرد.
* گزینه کنار کشیدن روی میز اصفهانیها
از سوی دیگر کنار کشیدن تیمهای ایرانی از لیگ قهرمانان آسیا یکی از احتمالاتی است که مطرحشده اما بر اساس قوانین تدوینشده کنفدراسیون فوتبال آسیا، درصورتیکه باشگاههای ایرانی از ادامه حضور در لیگ قهرمانان آسیا انصراف بدهند جریمه و محرومیتهای سنگینی متوجه آنها و همچنین فوتبال ایران خواهد شد.
محرومیت دوساله تیمهای سپاهان، ذوبآهن اصفهان و تراکتورسازی تبریز از حضور در لیگ قهرمانان آسیا یکی از مواردی است که جریمه کنار کشیدن از لیگ قهرمانان آسیا بیان شده است، ضمن اینکه کاهش سهمیه ایران در لیگ قهرمانان آسیا از سه سهمیه مستقیم و یک سهمیه غیرمستقیم نیز دور از ذهن نیست.
*عمان؛ گزینهای که مطرحشده است
در فاصله یک روز مانده به پایان مهلت اعلامشده از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا، عربستانیها شهرهای پیشنهادی برای میزبانی دو تیم سپاهان و ذوبآهن را مشخص کردند.
بر این اساس ورزشگاه جاسم بنحمد دوحه برای میزبانی دیدار سپاهان با الاتحاد عربستان، که اول اردیبهشتماه سال جاری برگزار میشود، معرفیشده است.
همچنین ورزشگاه راشد دبی میزبان دیدار تیمهای النصر و ذوبآهن که در تاریخ 15 اردیبهشت
ماه سال جاری به انجام میرسد، تعیینشده است.
در مورد معرفی کشور سوم از سوی فدراسیون فوتبال ایران، هنوز کشور خاصی معرفی نشده است اما برخی گمانهزنیها از انتخاب لبنان بهعنوان گزینه پیشنهادی ایران خبر میدهد.
سعید آذری مدیرعامل باشگاه ذوبآهن چند روز قبل در گفتوگویی پیشنهاد داد که میزبانی کشور سوم را کشورهای فارسیزبان و یا کشوری مانند استرالیا که ایرانیان زیادی ساکن هستند، بر عهده بگیرد.
همچنین در خبرها آمده بود کنفدراسیون فوتبال آسیا در نظر دارد عمان را بهعنوان میزبان دیدارهای نمایندگان ایران و عربستان انتخاب کند اما این خبر هنوز به طور رسمی اعلامنشده است و باید منتظر مانده و ببینیم تا پایان وقت قانونی تعیینشده، چه تصمیمی گرفته میشود و چه سرنوشتی در انتظار دو تیم سپاهان و ذوبآهن برای رویارویی با تیمهای سعودی خواهد بود.