سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
وقتی بانوی دو عالم را بدون "ولایت" و "مادری" معرفی میکنند!
تحریف حضرت زهرا(س) توسط معصومه ابتکار
معصومه ابتکار، فعال اصلاحطلب و معاون رئیسجمهور سابق اخیراً در یادداشتی به مناسبت تولد حضرت فاطمه زهرا(س) که سایت جماران آنرا منتشر کرد؛ تصویری از آن بانوی گرانقدر ارائه کرده که مطابق با یک فعال سیاسی اصلاحطلب است نه با مطابق با واقعیت!
ابتکار در یادداشت خود مینویسد:
"او (حضرت زهرا) نسبت به آگاهی بخشی جامعه حساس و فعال بود. از جمله میدانیم در برابر اتفاقات پس از رحلت پدر گرامیاش، واکنش مناسب نشان داد و از موضع حق طلبی برای زدودن پیرایه هایی که با سرعت به نام اسلام در حال گسترش بود، اقدام کرد. میدانیم که همه تلاشش را به خرج داد تا از شکل گیری جریانی معیوب در حکومت جلوگیری کند. با امام علی (ع) می رفت و با انصار و دیگر گروهها گفتگو میکرد چرا که. اعتقادش به گفتگو با جامعه در مورد بحران ها و چالش های موجود بود و اینکه باید مسائل تبیین و حل شود.
او در مقابل اجبار حاکمیت برای گرفتن بیعت و روشهای نادرستی که اعمال می شد، به عنوان دختر پیامبر واکنش نشان داد و ساکت ننشست. سخنرانی حضرت در مسجد مدینه موید این ادعا و نماد تاریخی ایستادگی در مقابل انحراف و ژرف اندیشی است.
سخنان زهرا (س) با مباحث فلسفی که نشانگر تسلط، درک و اشراف او نسبت به مفاهیم عالی مانند عالم وجود و خلقت بود، آغاز شد و با هشدار نسبت به سرنوشت جامعه و عبرت های تاریخی ادامه یافت. اینکه انسان ها و جوامع باید از اشتباهات گذشتگان درس بگیرند و نسبت به وقایع پیرامونی حساس و آگاه باشند.
او نگران بود و در این خطبه هشدار داد که اگر بخواهند به نام دین، مسیر دنیاطلبی و قدرت پرستی را دنبال کنند، و در واقع دین را برای مقاصد خودخواهانه سپر کنند، در مسیر خطرناکی گام نهاده اند، زیرا عدالت و شرافت آسیب خواهد دید.
این سخنان مهم و تاریخ ساز از زبان آن بانوی جوان، لرزه بر اندام متعصبانی انداخت که خود را سردمدار دین دانسته و البته تحمل شنیدن صدای یک زن را هم نداشتند؛ کسانی که نسبت به حضور زن و مشارکت زنان در مسایل اجتماعی و سیاسی موضع داشته و دارند. اما فاطمه (س) جسورانه و شجاعانه می آید و در مسجد مدینه حرف هایش را می زند و ترسی از تهدیدها، تخریب ها و آسیب هایی که ممکن است برای خود و خانواده اش پیش آید، ندارد.
می خواهم بر این نکته تاکید کنم که شخصیت حضرت زهرا (س)، شخصیتی جامع و الهام بخش بوده که مقابل استبداد، جهل مقدس و پیرایه هایی که سعی می شد بر اسلام زده شود، همچنین انحرافات در رفتار و افکار مسلمانان ایستاد و آگاهی بخشی کرد. ایشان با شناخت، درک عمیق، قدرت تحلیل و بیان قوی که داشت مسائلی را مطرح کرد که بیانیه و مانیفستی برای همه بشریت و آیندگان است.
باید وارث اندیشه او بود، که نیازمند نگاه و روش او هستیم؛ ما که بعد از ۱۴ قرن تلاش کردیم رویکرد دینی را در حوزه های سیاسی و اجتماعی تجربه کنیم و پس از مدتی به مشکلات، آزمایش ها و چالش هایی دچار شدیم که حضرت مورد اشاره قرار دادند."[۱]
*تصویر چپروانه و تحریفگونهای که خانم ابتکار از بانوی دو عالم(س) ارائه کرده در حالی است که حضرت فاطمه(س) هرگز یک فعال سیاسی در جامعه خود نبود و بلکه مدافع ولایت بود.
حضرت زهرا(س) در بیان دقیق تاریخ و در الگوی اسلامی یک همسر و یک مادر نمونه است که عنداللزوم و صرفا برای دفاع از ولایت نیز وارد عرصه شد و مجاهدانه و بصیرانه جهاد سیاسی و جهاد تبیین کرد و البته مظلومانه به مقام والای شهادت رسید.
جالب است که میبینیم در یادداشت خانم ابتکار نه تنها هیچ اشارهای به قطبنمای "ولایت" در مسیر حرکت فاطمه زهرا(س) وجود ندارد بلکه مادری و همسری حضرتش نیز کاملا در حاشیه قرار گرفته و اگر اسم حضرت زهرا(س) در این یادداشت نباشد؛ چیزی شبیه به خانم آذر منصوری یا شخص خانم ابتکار در ذهن مخاطب بیچاره تداعی میشود تا حضرت زهرا(س)!
همچنین ابتکار در حالی مدعی شده حضرت زهرا(س) برای مبارزه با قانون بیعت وارد صحنه شد که گویا خانم ابتکار نمیداند امیرالمؤمنین علی(ع) نیز اقدام به اخذ بیعت از مردم کرد و این رسم، سنت آن زمان بوده است.
جدای از این تحریف آشکار در قبال روایت تاریخی از حضرت زهرا(س) و ندیدن بخش اعظم جهاد حضرتش در عرصه خانه و همسرداری در مقابل بخش کوچک سیاستورزی آن بانوی بزرگ؛ اما بایستی این نکته را هم در محضر خانم ابتکار مطرح کرد که افرادی از جمله شخص شما که به دنبال اسلام رحمانی و به قول خودتان "اسلام فراشیعه"(!) بودید آیا میتوانید آیینهی خوبی برای انعکاس عقلانیتهای شیعه و نمادهای آن باشید!؟
کسی که حضرت فاطمه(س) را بعنوان الگوی تامّ و تمام قبول دارد؛ چه لزوم که مثل خانم ابتکار به دنبال طرح اسلام فراشیعه باشد!؟
***
"مگر اقتصاد ایران چقدر رشد کرده که قرار است بیش از سال جاری مالیات پرداخت کند!؟ "
اضافه کردن ۳.۵ میلیون نفر مؤدی جدید به درآمدهای مالیاتی دولت
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ از فرار مالیاتی به میزان ۸۰ هزار میلیارد تومان در طول سه سال گذشته خبر داد و گفت که در سه سال گذشته ۸۸۵ هزار فرد حقوقی و ۳/۵ میلیون نفر اشخاص حقیقی مالیات پرداخت نکرده اند.
به گزارش ایسنا، رحیم زارع در توضیح جلسه یکشنبه گذشته کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ گفت: این جلسه با حضور میرکاظمی رییس سازمان برنامه و بودجه و خاندوزی وزیر اقتصاد و معاونان آنها تشکیل شد و منابع درآمدی و موضوع مالیاتها اعم از مالیات مستقیم، مالیات بر درآمد و مالیات بر ثروت و اشخاص حقوقی در لایحه بودجه سال آینده بررسی شد.
وی ادامه داد: منابع مالیاتی در سال جاری افزایش داشته به طوری که از ۴۵۴ هزار میلیارد تومان سال جاری به حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است؛ نکته مهم در این جلسه این بود که ۸۸۵ هزار فرد حقوقی در طول سه سال گذشته مالیات پرداخت نکرده اند که نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد تومان می شود.
زارع افزود: ۳.۵ میلیون نفر اشخاص حقیقی نیز طی سه سال گذشته مالیات پرداخت نکردند که نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان می شود لذا از این دو محل ۸۰ هزار میلیارد تومان به عنوان پایه جدید مالیاتی در بودجه آمده است. این اشخاص حقوقی و حقیقی به نوعی فرار مالیاتی داشته اند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس با بیان اینکه پیشنهاد دولت در لایحه بودجه کاهش ۷ درصدی مالیات بخش تولیدی برای حمایت از تولید است، گفت: دولت در لایحه بودجه نرخ تورم را ۴۰ درصد را پیش بینی کرده و مواردی برای حمایت از معیشت مردم و تولید و شاخص های کلان آمده است.[۲]
*میزان مالیاتها در دولت سیزدهم افزایش زیادی داشته و انتظار بود که نمایندگان عضو کمیسیون تلفیق توضیح دهند که آیا موشکافی هم در قبال اضافه شدن ۳.۵ میلیون مودی حقیقی مالیاتی به لیست درآمدهای دولت داشتهاند یا فقط مستمع گزارشها هستند؟
قابل تأمل آنکه نمایندگان دولت اعلام کردهاند بخشش ۷ درصدی مالیاتی را نسبت به بخش تولید اعطا کردهاند اما در گزارش سخنگوی کمیسیون تلفیق اثری از اشاره به روش جبران این کاستی در درآمد مالیاتی دولت نیست!
کاستی و کاهشی که ایکاش تحمل شده باشد نه اینکه قرار باشد همانند نظام مالیاتی فرانسه از تولیدکنندگان کاسته شده اما از جیب مردم برداشته شود.
بماند که برخی معتقدند افزایش مالیاتها در دولت جدید فشارهایی را به مردم و بخش تولید کشور وارد آورده است و افزودن بر میزان آن خاصه در شرایطی تورمی فعلی به صلاح نیست.
در همین راستا، علی قنبری، اقتصاددان و نماینده ادوار مجلس نیز به خبرآنلاین گفته است: متاسفانه مالیاتی که برای سال آینده در نظر گرفته شده، ۲.۵ برابر سال ۱۴۰۱ است و این یعنی رشد بالایی برای مالیاتها در نظر گرفته شده است.
او میافزاید: مگر اقتصاد ایران چقدر رشد کرده که قرار است بیش از سال جاری مالیات پرداخت کند!؟ بیتردید این فشار مالیاتی به زمینگیر شدن تولید و تجارت منجر میشود. در همین لایحه نیز باز بخش مهم فشار مالیاتی بر فعالان شناسنامهدار و حقوقبگیران متمرکز است. این در حالی است که باید درآمدهای مالیاتی از طریق جلوگیری از فرارهای مالیاتی افزایش یابد. [۳]
***
۱_https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-۱۵۸۱۱۲۰
۲_ isna.ir/xdN۸st
۳_ khabaronline.ir/xjD۸z