به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
دولت آلمان پس از شکست در جنگ جهانی دوم، در قبال آمریکا کاملاً تسلیم و منفعل عمل میکند.
سایت فرارو از سایتهای حامی دولت دراینباره نوشت سفارت آمریکا در آلمان در رأس تلاشهای کاخ سفید برای قطع روابط تجاری ایران و اروپا قرار دارد. پس از اقدام اخیر اروپا در تسهیل دادوستد با ایران، کار این سفارت به جایی رسیده است که حتی رؤسای شرکتهای آلمانی را هم تهدید و ارعاب میکند.
بیشتر بخوانید:
نوبخت: اینستکس مبادله نفت با کالا نیست
آقای ظریف! همین آلمانیها همکار دیپلمات شما را بازداشت کردهاند
نامه سرگشاده توکلی درباره اینستکس
شاید بتوان ریچارد گرنل سفیر آمریکا در برلین را سرسختترین سفیر دولت ترامپ در برابر ایران دانست. او بطور بیوقفه برای پیشبرد تحریمهای آمریکا علیه ایران و دور کردن شرکتهای اروپایی از ایران کوشش میکند. گرنل در روزنامهها و رسانههای آلمانی و آمریکایی علیه ایران یادداشت مینویسد، در توئیتر به شرکتهای آلمانی دستور میدهد که از ایران خارج شوند، و تحریم هواپیمایی ماهان توسط آلمان را اقدامی قاطع توصیف میکند.
حضور گرنل در آلمان، به عنوان اقتصاد بزرگ اروپا، دردسرهایی برای شرکتهای آلمانی که با ایران دادوستد میکنند، درست کرده است. به طوری که برخی مقامات تجاری آلمان از تمایل آمریکا به ایجاد دردسر برای شرکتهای آلمانی سخن میگویند. مایکل توکوس، رئیساتاق بازرگانی ایران و آلمان، میگوید: «دوستان آمریکاییماناشتیاق بیشتری به ایجاد مشکلات دارند.»
به گفته توکوس، این مشکلات از فشار مستقیم مقامات آمریکایی بر شرکتهای اروپایی ناشی میشود. توکوس گفت: «این ارعاب است، آنها با ترس زندگی میکنند.» این مقام آلمانی در ادامه تصریح کرده که مقامات آمریکایی حداقل به ۲۰ بازرگان آلمانی مراجعه کرده و آنها را به قطع تجارت با ایران ترغیب کردهاند. آمریکاییها با برخی شرکتها با لحنی دوستانه و با برخی دیگر با زبان تهدید و تحریم سخن گفتهاند.
او گفت: «فکر نمیکنم تهدید کردن یک شرکت وظیفه هیچ دیپلماتی باشد. آنها نباید با شرکتهای کشور میزبانشان به این شکل رفتار کنند.».
اما این رفتار در سفارت آمریکا در برلین، با افتخار به عنوان «کارزار فشار حداکثری اقتصادی» توصیف شده است. این سفارت در کل اروپا، بخصوص آلمان، که کانون اقتصادی اروپاست، تلاشهایی علیه ایران انجام میدهد.
گرنل، کارش در آلمان را با یک توئیت جنجالی آغاز کرد. او با لحنی تحکمآمیز به شرکتهای آلمانی، که با ایران دادوستد میکنند، دستور داد که فوراً روابطشان با ایران را قطع کنند. این توئیت با انتقاد تند مقامات آلمانی و تحلیلگران مواجه شد. اما گرنل به کارزار خود ادامه داد. او جلساتش با شرکتهای آلمانی را علنی کرد و پس از خروج هر شرکت از ایران، با هشتگ «تحریمها کارآمد است» جشن میگرفت.
در پاییز گذشته، شعبه هامبورگ بانک ملی، از شرکت مخابراتی دویچه تلکوم، نامهای درباره قطع همه تلفنها و خدمات دریافت کرد. شرکت آلمانی گفته بود که به دلیل تحریمهای آمریکایی، بانک ملی دیگر نمیتواند قبوض خود را پرداخت کند. توماس ولفینگ، وکیل بانک ملی، گفته که این اقدام دویچه تلکوم حتماً در اثر فشار آمریکاییها اتخاذ شده است.
پس از مطرح شدن ماجرای بانک ملی، سفارت آمریکا در برلین در توئیتی مدعی شد که این بانک گروههای تروریستی را تأمین مالی میکند.
در ماجرای تحریم شرکت هواپیمایی ماهان توسط آلمان هم ردپای گرنل به وضوح قابل مشاهده است. پس از اینکه آلمان اعلام کرد حقوق فرود هواپیماهای شرکت ماهان را تعطیل کرده است، گرنل، طی یادداشتی در وبگاه شبکه فاکس نیوز، ضمن استقبال از این تحریم، اقدام آلمان را یک «گام بزرگ» و «تصمیم قاطعانه» ارزیابی کرد.
یادآور میشود قرار شده فرانسه میزبان اینستکس باشد و آلمان آن را مدیریت کند!