معاون عملیات سازمان اطلاعات پلیس تهران از قوه قضائیه خواست اشدّ مجازات را برای اراذل و اوباش در نظر بگیرد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

عبور موفق ۱۱۰ نفر از تونل وحشت چپ‌های تحریمی

شرق گزارش داد: لیدر اصلاح‌طلبان اخیرا طی سخنانی در یک جلسه محفلی گفته است: اصلاح‌طلب واقعی با کسی قهر نیست و قهر نخواهد کرد. گرچه ممکن است موضع داشته باشد و انتقاد کند و باید بکند ولی با انتخابات، با حاکمیت و بخصوص با مردم قهر نخواهد کرد. برعکس، دلش می‌خواهد در کنار مردم و با مردم و به نفع مردم عمل کند.

خاتمی در ادامه این سخنان ظاهرالصلاح اما رویکرد تحریمی خود را اینچنین آشکار می‌کند که:

"اگر هم قهری هست، نه از سوی اصلاح‌طلبان که از سوی قدرت حاکم است که با اصلاح و اصلاح‌طلبی قهر کرده است."[۱]

این اظهارات خاتمی پس از ۲ رخداد مهم در اردوگاه جریان چپ مطرح می‌شود.

رویداد اول بیانیه رسمی جبهه اصلاحات مبنی بر لیست ندادن در انتخابات یا همان "تحریم انتخابات" بود.[۲]

و رویداد دوم بیانیه مشهور به "بیانیه ۱۱۰ امضایی" است که تعدادی از رجال مبرّز و نجیب جریان اصلاحات طی آن بر رأی آگاهانه و مشارکت انتخاباتی تأکید کردند.[۳]

*اگرچه برخی اصرار دارند که سخنان اخیر خاتمی را مواضعی مشارکت‌جویانه تلقی کنند اما این مسئله ساده‌لوحی است و اشاره صریح خاتمی به اینکه "اگر هم قهری هست..." و مقصّرتراشی او در قبال این قهر روشن می‌کند که لیدر اصلاح‌طلبان رأی به تحریم انتخابات داده است.

دلیل دیگر اینکه خاتمی چندی قبل نیز در دیدار با اعضای دفتر سیاسی انجمن اسلامی جامعه پزشکی طی اظهاراتی پیرامون بیانیه تحریمی جبهه اصلاحات تأکید کرده بود که راهبرد انتخاباتی جبهه اصلاحات متین و خوب است![۴]

تلخ است، ای‌کاش اینگونه نبود و ما هم اصراری بر اثبات بدون سند چیزی نداریم اما این فکت‌ها نشان می‌دهد موضع خاتمی در قبال انتخابات مجلس دوازدهم همچنان یک موضع تحریمی است.

در این فضا و در حالی که جبهه اصلاحات و لیدر آن رویکرد تحریمی اتخاذ کرده‌اند اما ۱۱۰ جوان و رجل سیاسی و رسانه‌ای اصلاح‌طلب در بیانیه‌ای نجیبانه و معقول؛ تحریم را برنتابیده‌اند!

آنها در بیانیه خود تأکید کرده‌اند که باید در انتخابات مشارکت کرد و برای تشکیل ولو یک اقلیت قوی هم تلاش داشت.

اکنون قشری از جامعه که تفکراتی نزدیک به جریان چپ دارد باید تصمیم بگیرد که کدامیک از این ۲ رویکرد را می‌پذیرد و می‌خواهد...

رویکرد جبهه اصلاحات و لیدر این جریان که منجر به خیابان و ناکارآمدی و ذبح صندوق رأی خواهد شد یا رویکرد عقلانی نجبای اصلاح‌طلب که حاضر به عبور از دموکراسی و صندوق رأی نیستند.

دقت شود که مشارکت بالای انتخاباتی اگرچه یک امتیاز است اما تعیین کننده چیزی نیست و مجلس آینده به فضل الهی و حمایت قانون که مستظهر به پشتیبانی اکثریت ملی است؛ با هر میزان مشارکتی تشکیل خواهد شد. اما عبور از صندوق رأی و مشارکت نکردن در یک حکومت دموکرات قوی و مستقر؛ رفتاری بی‌تأثیر در ساحت فرایندهای ساختاری قانون است که صرفا مخالفان مردمسالاری و استقلال و آزادی مرتکب می‌شوند.

***

درخواست معاون اطلاعات پلیس تهران از اژه‌ای

سعید راستی، معاون عملیات سازمان اطلاعات پلیس تهران در مصاحبه با ایلنا پیرامون وضعیت برخورد پلیس با اراذل و اوباش گفته است: از نظر پلیس حتی وقوع یک مورد جرم خشن در تهران و دیگر شهرهای کشورمان زیاد است و به همین دلیل، فراجا تا دستگیری تمام اشرار خطرناکی که مرتکب جرایم خشن می‌شوند یا در سطح محله‌ها ایجاد رعب و وحشت می‌کنند، از پای نخواهد نشست و برخورد قاطعانه با اراذل و اوباش را ادامه می‌دهد.

او می‌افزاید: براساس دستور فرمانده محترم انتظامی تهران بزرگ، به محض این که هر جرم خشنی که در سطح پایتخت رخ می‌دهد، اینجانب شخصا به همراه سرکلانتر و رئیس پلیس اطلاعات محدوده مربوطه، در صحنه وقوع جرم حاضر می‌شویم و موضوع را از نزدیک بررسی کنیم و تا زمانی که مجرم یا مجرمان مربوطه را دستگیر نکنیم، ماموریت خودمان را ادامه می‌دهیم و به استراحت نمی‌رویم.

راستی تأکید می‌کند: از قوه محترم قضاییه تقاضا داریم که در این زمینه بیش از پیش پای کار باشد و پلیس پایتخت را یاری کند و اشد مجازات را برای اشرار و اراذل و اوباش در نظر بگیرد.

معاون عملیات سازمان اطلاعات پلیس تهران بزرگ تاکید کرد: مردم در زمینه برخورد مقتدرانه با اشرار از پلیس انتظار به‌جایی دارند و ما هم حتما با کمک قوه محترم قضاییه این انتظار را پاسخ خواهیم داد و بیش از پیش برای مقابله با اراذل و اوباش در سطح پایتخت اقدام می‌کنیم.[۵]

*صحبت‌های دقیق و راهبردی این مقام عملیاتی فراجا بایستی مد نظر مسئولان محترم قوه قضائیه باشد.

برخورد پلیسی صرفا یک وجه و یک گام از فرایند تحقق امنیت است و پیوست‌های قانونی، قضایی، اجتماعی و... نیز در این فرایند مطرح هستند.

پر واضح آنکه وقتی یک سازمان پلیسی با هر اندازه از تدبیر و شجاعت و تجهیزات و اطلاعات به میدان مبارزه با ناامنی بیاید ولی مادام که پیوست‌ها محقق نشوند؛ امنیت مطلوب هم محقق نخواهد شد.

دقت شود که ما در ایران از امنیت بسیار خوبی برخورداریم و این مرهوم شجاعت نیروهای امنیتی و تدابیر مسئولان خدوم قضایی است. لکن برای بهبود این مسئله باید همواره تلاش، مطالبه و توجه کرد.

در اقتفای سخنان این مقام عملیاتی ناجا؛ لازم به ذکر است که در استان‌های کشور هم نیاز به اجماع و تعامل ویژه قضایی و پلیسی در بحث تحقق مطلوب‌تر امنیت شهری هستیم.

***

۱_ https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-۹۱۹۰۰۴

۲_ mshrgh.ir/۱۵۷۲۷۲۰

۳_ mshrgh.ir/۱۵۷۴۷۷۳

۴_ https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-۹۱۷۲۵۰

۵_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-۱۴۴۸۵۱۹

برچسب‌ها